Ny bog: Armstrong var sluppet for tiltale uden comeback


Ny bog: Armstrong var sluppet for tiltale uden comeback

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere cykelrytter Lance Armstrong kunne have undgået dopingsag, hvis han ikke havde gjort comeback.

Lance Armstrong gjorde comeback i 2009, og det skulle den tidligere amerikanske cykelrytter nok aldrig have gjort.

For det var indledningen til, at hele Armstrongs omfattende dopingsag senere begyndte at rulle, og at han siden blev fældet og frataget sine syv Tour de France-titler fra 1999 til 2005.

Det er konklusionen i en ny bog med titlen "Wheelmen", som er skrevet af Wall Street Journal-journalisterne Reed Albergotti og Vanessa O'Connell.

- Hvis ikke Lance Armstrong havde gjort comeback, men holdt sig væk fra cykelsporten, efter at han stoppede i 2005, så ville den sag aldrig være opstået, siger Albergotti til det tyske nyhedsbureau dpa.

Frem til Armstrongs syvende Tour de France-sejr i træk havde han elegant slået alle beskyldninger om doping tilbage. Han havde heller aldrig afgivet en positiv dopingprøve.

- Han følte sig uovervindelig, da han gjorde comeback i 2009. Alle beskyldninger i årenes løb var bare prellet af.

- Intet af det, han var beskyldt for, havde skadet hans rygte. Derfor troede han heller ikke, at nogen nye beskyldninger ville gøre det, siger Albergotti.

- Men han tog fejl på et område, og det var de historier, Floyd Landis var i stand til at fortælle. Detaljerne var så omfattende, at folk lyttede, fortæller Albergotti.

Det blev den tidligere holdkammerat Floyd Landis fra US Postal-tiden, som blev Armstrongs bøddel.

Forfatteren forstår ikke, hvorfor Armstrong ikke forsikrede sig om, at Landis virkelig holdt tæt, fordi ingen i kredsen rundt om ham vidste så mange hemmeligheder som Landis.

I bogen er der beskrevet flere saftige detaljer, som Landis har afsløret i sine afhøringer hos det amerikanske antidopingagentur, Usada.

Det bliver blandt andet beskrevet, at Armstrong og resten af US Postal-holdet modtog blodtransfusioner i en bus, som var brudt sammen og parkeret i vejsiden i de franske alper.

Det skete en julinat i 2004, og rundt om bussen var der sat orange kegler på asfalten som tegn på, at der var et køretøj med motorproblemer.

Buschaufføren stak hovedet ned under kølerhjelmen og lod som om, at han gloede ned i motoren.

Derved havde ingen forbipasserende mistanke til, at der foregik noget ulovligt inde i bussen midt om natten. Det var ikke et særsyn, at ældre, slidte busser havde motorproblemer i alperne.

Armstrong indrømmede i januar i et direkte tv-interview med talkshow-værten Oprah Winfrey, at han havde taget doping i det meste af karrieren.

Ny bog: Armstrong var sluppet for tiltale uden comeback

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce