Nu tror jeg på Tyskland og Italien


Nu tror jeg på Tyskland og Italien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En forstandig dansk statsminister sagde engang, at man har et standpunkt til, man tager et nyt.

Stiftstidendes reporter har nu valgt at gøre disse ord til sine efter de seneste dages udvikling ved EM.

Først var jeg overbevist om, at svenskerne nok skulle klare sig igennem til kvartfinalerne på russernes bekostning. Svenskerne viste sig slet ikke klar til at kyse de russiske boldspillere fysisk.

Så mente jeg nok, at portugiserne ville kunne spille uden om et snøvlende tysk mandskab, men tyskerne tænkte Scolaris artister ud taktisk.

Endelig måtte kroaterne da være en tak bedre end tyrkerne, hvis spillestil er svær at blive klog på. Jeg havde ret i det 119. minut - men uret i det 120. minut.

Nu udvikler EM-slutrunden sig i nogens øjne til en kamp mellem det gode og det onde.

Mange ser hollænderne, spanierne og russerne som eksponenter for det politisk korrekte spil med mange pasninger og rigtige førsteberøringer, og det ville da også være på tide, at spanierne får vist hele verden med en titel, at de kan vinde, når det gælder.

Det onde personificeres af mange hos tyskerne, italienerne og out-sideren Tyrkiet, der er nået langt på tyske dyder som kampkraft og en glødende moral.

Når nogen arbejder hårdt, ser det ikke altid ud af meget. Man lægger mere mærke til en doven fodboldspiller, som lige pludselig laver det unikke og splitter et helt forsvar.

Egentlig er jeg færdig med at spille klog på, hvem der egentlig i sidste ende løber med titlen om en uge på Ernst Happel Stadion.

Og alligevel.

Nu vælger jeg det sikre, fordi Franz Beckenbauer har sagt det samme, og han slipper altid godt fra at modsige sig selv:

Italien og Tyskland ryger i finalen.

Tyskerne udstiller på onsdag i Basel tyrkernes begrænsninger, selv om de varmblodige mænd fra Bosporus nu tre kampe i træk har vendt en kamp mod styrt i afgrunden til en sejr over Schweiz, Tjekkiet og Kroatien.

Italienerne har det sværest, men ordner Spanien som altid ved slutrunder og får revanche mod formentlig hollænderne i semifinalen.

Og så har tyskerne vel flest kræfter i en EM-finale ...

Leif Rasmussen er souschef på sportsredaktionen.

Nu tror jeg på Tyskland og Italien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce