Nu skal der styr på OL-bolden


Nu skal der styr på OL-bolden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GLAT: Varme og spillernes sved gør OL-håndbolden helt umulig
HÅNDBOLD: - Den er helt umulig, lyder det fra Trine Jensen, da hun overhører en samtale om den nye bold, som skal benyttes i OL-turneringen i håndbold.

De danske landsholdsspillere blev præsenteret for den nye bold i samlingen i starten af juli og spillede også med den i træningsturneringen i Frankrig i forrige uge. Især i den sydfranske varme havde spillerne uhyre svært ved at kontrollere bolden, og skytterne kunne slet ikke komme til fadet. Nu er spillerne samlet igen til de allersidste kampe, inden det går løs i Athen, og Rikke Hørlykke erkender, at bolden stadig driller en smule. Hun håber, at bagspillerne kan nå at få bedre styr på bolden, inden det bliver alvor.

- Den er noget anderledes, end den vi plejer at spille med. Den har en meget glat overflade og er god, når man ikke sveder, men det gør vi jo hele tiden. Derfor var den helt gal i Frankrig, hvor der var så varmt, men der er heldigvis aircondition i Athen. Men vi må jo prøve at øve os, for vi skal være i stand til at åbne op udefra, siger Rikke Hørlykke.

Playmakeren går lidt i uvished om sin rolle på OL-holdet, da den afhænger meget af, om knæskadede Kristine Andersen bliver klar.

- Jeg tror, det kommer helt naturligt, når holdet er sat, så det kommer helt an på, hvem jeg skal spille med. Men jeg tror nu, jeg får den rolle, som jeg hele tiden har haft - som den der supplerer. Men jeg har det fint med også at skulle være den styrende faktor. Det betyder ikke så meget, om jeg har den ene eller anden rolle, siger Rikke Hørlykke, som glæder sig over at have de rutinerede bagspillere Lotte Kiærskou og Mette Vestergaard tilbage i truppen i forhold til ved VM sidste år, hvor det afbudsramte hold tog hjem med en skuffende 13.-plads.

Ro og bedre fordeling

- Det er spillere, jeg er godt sammenspillet med, så det er helt andre forudsætninger denne gang. Det giver en anden ro, at de rutinerede er med. Ansvaret er bedre fordelt, og der er en god balance på holdet. Og det gør, at man selv vokser helt automatisk, siger Rikke Hørlykke.

Bortset fra tvivlen om Kristine Andersen, så har landstræner Jan Pytlick brikkerne på plads. Nu er der ikke tid til at eksperimentere mere, så i denne uges tre kampe skal der spilles på OL-niveau.

- Angrebsmæssigt manglede der lidt skarphed, da vi var i Frankrig, men det har vi arbejdet med, så det glæder jeg mig til at se i de tre kampe. Vi skal have skærpet vores forsvar og kontrafase, og så skal vi arbejde med hurtige opgiverkast, som er et våben, vi regner med at bruge til OL. Men nu skal der ikke prøves mere af. Eksperimenterne er lagt på hylden, og vi skal vinde vores kampe, siger Jan Pytlick.

I den første kamp i Scandinavian Open i Aalborg Stadionhal tirsdag aften møder Danmark Spanien, som også er en af modstanderne i den indledende pulje til OL. Onsdag er modstanderen i Gigantium i Aalborg Norge eller Sverige, mens den allersidste OL-afpudsning bliver torsdag aften mod Norge i Randers Hallen.

TV 2 kl. 20.00

Nu skal der styr på OL-bolden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce