Nu er Morten Olsen Europas længst siddende landstræner


Nu er Morten Olsen Europas længst siddende landstræner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

San Marinos landstræner Giampaolo Mazza er trådt tilbage efter 15 år i jobbet.

Det er fortsat uklart, hvorvidt Morten Olsen fortsætter som dansk landstræner, efter at det ikke lykkedes Danmark at kvalificere sig til næste sommers VM i Brasilien.

Men indtil Olsens tid i jobbet er forbi, kan den danske trænerveteran ifølge Kicker prale af, at han siden fredag er Europas længst siddende landstræner, efter at San Marinos Giampaolo Mazza er trådt tilbage.

Mazza overtog jobbet i det lille land i 1998, og 15 år senere forlader han det altså igen efter en uafgjort og 75 nederlag i 76 betydende kampe.

Meget passende for Europas statistisk set dårligste fodboldnation endte Mazzas regeringsperiode med et nederlag på 0-8 til Ukraine tirsdag aften.

- Det er bedrøveligt, at vi aldrig har vundet en kamp med point på spil. Men jeg er stolt over, at vi aldrig har brugt en naturaliseret spiller, siger Giampaolo Mazza.

Der bor i omegnen af 32.000 mennesker i San Marino, hvilket svarer til indbyggertallet i Slagelse, men Mazza er altså aldrig faldet for fristelsen til at udstyre en udenlandsk spiller med et sanmarinesisk pas.

Ingen af landsholdsspillerne er fuldtidsprofessionelle, og derfor står det stadig som et historisk højdepunkt, da det i 2001 blev 1-1 mod Letland i en VM-kvalifikationskamp.

- Dengang troede jeg, at det efterfølgende ville blive lettere for os, men nej, konstaterer Mazza i et tilbageblik på den største dag i sine 15 år i jobbet.

San Marino vandt sin eneste sejr under hans ledelse i en venskabskamp mod Liechtenstein, der blev slået 1-0 i 2004.

Mazza efterlader San Marino på 207.-pladsen på den seneste Fifa-verdensrangliste, der blev offentliggjort torsdag. Det svarer til en sidsteplads, der dog bliver delt med Bhutan og Turks- og Caicosøerne.

Nu er Morten Olsen altså den landstræner i Europa, der har siddet længst tid i sædet. Olsen tiltrådte efter EM i 2000.

Nu er Morten Olsen Europas længst siddende landstræner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce