November-vejr i Basel til EM-premieren


November-vejr i Basel til EM-premieren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kraftige vindstød, regnbyger og 14-16 grader byder Schweiz og Tjekkiet velkommen

Det lignede et ægte dansk novembervejr, da fodbold-tilhængerne vågnede lørdag morgen i Basel-området, hvor Frankrig, Tyskland og Schweiz støder sammen ved Rhinen.

Stiftstidendes EM-fortrop er op til premieren indkvarteret på den anden side af grænsen i franske Mulhouse, og Alsace-byen bød fredag aften på et nærmest uvirkeligt uvejr.

Kraftige vindstød, kulde ned mod 10 grader og piskende regn var konditionerne, og langt de fleste Mulhouse-borgere holdt sig indendørs i stedet for at befolke caféeerne som normalt.

Lørdag formiddag var vejret en anelse bedre i regionen, men det er yderst køligt for årstiden i Basel, hvor de to premiere-landes tilhængere, og alverdens mediefolk, fodboldledere og diverse pinger strømmer til i disse timer.

Klokken 12 lukkede myndighederne bymidten af for biler, så sikkerhedsrisikoen og eventuelt trafikkaos blev minimeret.

Der var ekstra skærpet kontrol ved grænsen mellem Frankrig og Schweiz. Sidstnævnte land er endnu ikke medlem af Schengen-aftalen, og ud over den normale paskontrol var der ekstra tjek og stikprøver af bilisternes bagage.

Schweiz har pludselig fået en vis outsider-status hos en del fodboldtilhængere, og eksempelvis har Stiftstidendes "Bochum-ekspert" fra VM-sommeren 2006 i Tyskland, kioskejer Ferenc Wald, peget på Schweiz som en mulig overraskelse.

I disse timer stiger spændingen om, hvorvidt den "Magiske Magyar" igen rammer plet med sine forudsigelser, og selvsagt vil en schweizisk sejr i aften  nok være en forudsætning.

November-vejr i Basel til EM-premieren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce