Norsk triumf og skuffelse i sprint

Norsk triumf og skuffelse i sprint - norske Marit Bjørgen vandt
Foto: POLFOTO/AP

Norsk triumf og skuffelse i sprint

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langrendsløberen Marit Bjørgen sikrede Norge det første guld ved vinter-OL, mens russeren Nikita Kriukov tog fusen på Norges favoritter i herrernes sprint.

De har sukket og sukket efter OL-guld, mens ærkerivalerne fra Sverige er strøget af sted med det ene guld efter det andet.

Men onsdag blev dagen, hvor en norsk skiløber hentede den første guldmedalje ved vinter-OL i Vancouver.

Alligevel var det russeren Nikita Kriukov, der løb med de største overskrifter, da langrendsløberen sejrede i herrernes sprintfinale efter et perfekt parløb med landsmanden Alexander Panzhinskiy.

Sidstnævnte satte et afsindigt tempo i finalen, og efter et styrt længere tilbage i finalefeltet, kunne kun norske Petter Northug følge med blandt de ellers tre norske finaledeltagere.

Northug sikrede sig bronze, mens Ola Vigen Hattestad skuffende måtte nøjes med fjerdepladsen.

Norsk jubel var der til gengæld masser af i kvindernes sprintfinale, hvor Marit Bjørgen sejrede. Dermed sikrede hun sig sin anden OL-medalje i Vancouver, idet hun vandt bronze på 10 kilometer fri stil.

Bjørgen gik ind på opløbsstrækningen i front og vandt guldet fra spids med over et sekund foran polakken Justyna Kowalczyk og sloveneren Petra Majdic.

Majdic var ellers en tur på hospitalet tidligere på onsdagen, efter at hun var styrtet under træningen. Majdic kollapsede efter finalen og måtte bæres væk fra banen.

Norsk triumf og skuffelse i sprint

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce