Norman den store profil: Stor cykelweekend forude i Thorvald Ellegaard Arena

Der bliver masser af cykling at opleve, når Lasse Norman Hansen og de andre ryttere dyster om det nordiske mesterskab på Odense Cyklebane i weekenden. Arkivfoto: Michael Bager

Norman den store profil: Stor cykelweekend forude i Thorvald Ellegaard Arena

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lasse Norman Hansen er blandt deltagerne til NM i banecykling på Odense Cyklebane, som skydes i gang fredag eftermiddag. Formanden for Cykling Odense, Claus Rasmussen, lover flotte løb - også efter den store profil er taget hjem.

Cykling: Over weekenden lægger Odense bane til de nordiske mesterskaber i banecykling, hvor nogle af nordens bedste ryttere vil køre i ring i tre dage i kampen om medaljer. Blandt deltagerne - og som suverænt største profil - deltager fynske Lasse Norman Hansen fra det irske hold Aqua Blue Sport.

Den tidligere olympiske guldvinder i omnium deltager i disciplinen scratch race om fredagen, og formand for Cykling Odense, Claus Rasmussen håber, at mange vil møde frem og støtte den lokale helt og også gerne de andre ryttere i løbet af de tre dage, mesterskabet varer.

- Scratch bliver nok den mest bemærkelsesværdige disciplin. Og det er jo simpelthen, fordi Lasse kommer. Men jeg glæder mig også meget til Omnium, og vil man se det, og kan man ikke sætte en hel dag af, så ville jeg kigge forbi til udskilningsløbet og pointløbet, som bliver afgørende og super spændende, siger han.

Selv om mange ryttere er i gang med forberedelserne til VM i banecykling andre steder i verden, så er der både gode lokale og udenlandske ryttere at holde øje med. Blandt herrerne peger Claus Rasmussen på danske Aske Vorre som en interessant rytter, mens Odenses egen Kasper Linde altid er solid.

- Der er også Anders Oddli fra Norge, som kommer til at kæmpe med om medaljerne. Han er rigtig stærk, og så har han banerekorden for en omgang her i Odense, siger Claus Rasmussen.

Hos kvinderne peger formanden på de odenseanske ryttere Karoline Hemmsen den tidligere medaljetager Amalie Winter Olsen som ryttere, der skal kæmpe med storfavoritten Anita Stenberg fra Norge om metal.

Startskuddet på NM går fredag klokken 17 med sprint som første disciplin, og har man ikke været til banecykling før, så lyder salgstalen:

- Banecykling er en mere intensiv affære end landevejscykling, og man kan sammenligne lidt med ishockey kontra fodbold. Der bliver angrebet noget mere, og det hele er tættere på, siger Claus Rasmussen.

Og en slunken sparegris er ikke en undskyldning. Der er nemlig gratis adgang til cykelbanen, hvor man har fået lov til at varme lidt ekstra op efter udfordringer med temperaturen under tagdugen.

Norman den store profil: Stor cykelweekend forude i Thorvald Ellegaard Arena

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce