Nierne retter en sidste appel


Nierne retter en sidste appel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NEDTÆLLING: Erfaren erhvervsmand lægger kortene på bordet før skæbnesvanger generalforsamling

FODBOLD: Det er en ægte gysertime for B1909, og der er kun pinsen og nogle få dage til at afværge det økonomiske kollaps og en tvangsnedrykning til Kvalifikationsrækken.

Derfor går en af de tunge erhvervsfolk i B1909 A/S, Poul Lübbert, Alpha Air A/S, nu frem på banen og lægger en lang række facts på bordet.

- Jeg vil gerne være mest mulig åben. Da vi sidste sommer rykkede ud af 1. division, valgte vi satse. Men vi tabte. Nu håber jeg bare ikke, at vi også taber B1909. Men det er sidste udkald for sponsorer og venner af klubben, hvis redningsaktionen skal lykkes. På generalforsamlingen på torsdag gør vi tingene op, og vi er ikke i mål endnu, siger Lübbert, der bekræfter, at direktør Leo Jensen meddeler sin afgang på generalforsamlingen.

- Leo Jensen har gjort et kæmpe arbejde, men det kan være bedst med nye kræfter, og der er samtidig to bestyrelsesmedlemmer, der går. Og den øvrige bestyrelse vil ikke stå i vejen, hvis dem, der eventuelt vil lægge pengene også vil bestemme, siger Lübbert, der i detaljer gør status over redningsplanen.

- For det første arbejder vi med kapitaltilførslen. Underskuddet for 2003 betyder, at vi på torsdag må fortælle aktionærerne, at deres aktier har nul værdi. Men vi skal have tilført ny kapital, og vi vil udstede aktier for 600.000 kroner til overkurs, så vi når op på 800.000 kroner. Når vi ikke det tal, kommer vi ikke igennem den nuværende situation, siger Lübbert.

- Det skyldes, at vi for det andet skal have en akkordordning helt på plads. Men der er vi langt fremme, og jeg tror på, at vi bliver enige med kreditorerne inden torsdag. De 800.000 skal dels være med til at betale den akkord-ordning, dels skal pengene gå til at opfylde DBU's krav om, at vi for hele 2004 kan stille med 25 procent af lønsummen i egenkapital. I år er det hårdt for os, fordi vi i det første halve år er bundet af satsningen på de mange kontrakter. I det sidste halve år har vi budgetteret med langt mindre beløb til spillerne, så det i 2005 vil se helt anderledes ud.

Endnu tættere på OB

- For det tredje skal vi have en ny bestyrelse og daglig ledelse på plads. Og der er vi altså helt åbne. Og min personlige mening er, at vi skal gå efter et endnu tættere samarbejde med OB. Det er den rigtige vej frem. Praksis må vise, hvor tæt det kan gøres, siger Poul Lübbert, der afviser, at bestyrelsen har været uansvarlig.

- Vi har haft godt styr på udgifterne. Det er indtægtssiden, som har svigtet. Vi fik ikke de sponsorer, vi troede, og salget af drømmeaktier og anden ekstra aktivitet svigtede. Men vi satsede på at få den rigtige træner og en stærk stab for at vende tilbage til 1. division. Og havde vi bare haft lidt mere medgang på banen, var det måske lykkedes.

- Jeg ved godt, at der vil være folk, der siger, at B1909 rent sportsligt er et elevatorhold, og hvorfor skal man være med til at lukke et hul. Men efter min mening har vi gjort et kup ved at flytte til Atletikstadion, hvor alle involverede og sponsorerne er glade for at spille, og vi har set en positiv respons i tilskuertallet. Samtidig må det være vigtigt for byen og omverdenen at bevare nierne som en stærk faktor i Vollsmose. Vi må så være realistiske og i første omgang satse mere på talentudvikling i de næste par år i 2. division, hvor vi kan få nogle gode lokalopgør mod B1913 og måske Næsby, siger Poul Lübbert, der siger direkte, at han forbereder sig på begge scenarier på torsdag - vind eller forsvind.

- Jeg lægger gerne ryg til det her og til skældud, hvis det går galt. Jeg er nok vant til at nogle ideer prøves og bare ikke lykkes. Men jeg mener stadig, at B1909 har en rolle at spille i Odense. Det vil være synd, hvis de gode intentioner nu falder på jorden.

- Og folk glemmer lidt, at vi i fire år lykkedes med at drive kontraktfodbold for 500.000 kroner. Nu bør det stadig findes mange ægte niere, der vil hjælpe, men fremtiden er givet at læne sig mere op ad OB.

- Men jeg gentager, at det nu er alvorligt. Pengene skal op ad lommerne, hvis vi skal lykkes inden på torsdag. Og så vil jeg sige til spillerne, at når de ikke har fået deres løn til tiden nu, så er det ikke for at genere dem, eller for at spille med fordækte kort. Men vi har ikke pengene. Det har vi først, hvis vi lykkes med kapitaltilførslen på torsdag.

Poul Lübbert har talt.

Om seks dage er B1909 købt eller solgt.

Nierne retter en sidste appel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce