Nicki bliver svær at stoppe

Sweden's Andreas Jonsson, left, and Denmark's Nicki Pedersen, right, during their speedway Grand Prix race at Ullevi Arena May 24, 2008, in Goteborg, Sweden. (AP Photo/Adam Ihse/Scanpix Sweden) ** SWEDEN OUT **

Nicki bliver svær at stoppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den fynske verdensmester udbyggede sin VM-føring på dybt kritisabel bane i Göteborg

SPEEDWAY: Ét verdensmesterskab er et stjerneskud.

To verdensmesterskaber viser en sand mester.

Men med tre verdensmesterskaber skriver du et kapitel i legendernes bog.

I 2003 og 2007 vandt fynske Nicki Pedersen verdensmesterskabet. Der er kun kørt tre VM-Grand Prix'er af 11 i den nye sæson, men allerede nu brænder spørgsmålet igennem: Hvem kan overhovedet true Nicki Pedersen i kampen om VM-trofæet 2008?

Ikke så meget fordi han allerede har taget et forspring på 10 point til nærmeste forfølger i VM-stillingen, men mere på grund af sin attitude, sin ageren fra første løb i sæsonen.

Det er nærmest skræmmende at se den professionelle målrettethed, som Nicki Pedersen og hans team har udviklet - senest dokumenteret ved skandale-Grand Prix'et i svenske Göteborg lørdag aften, hvor en hullet bane betød en stribe alvorlige styrt. Mens hans konkurrenter på stribe tumlede omkring på banen, var i konfrontation med arrangørerne over baneforholdene eller sad fjerne i blikket i ryttergården på denne sandt og sige spooky-ramte aften i Göteborg, kunne man se totalt fokuseret Nicki Pedersen i sine vante rutiner med gymnastik, opladning samt konstruktive ændringer af materiellet. Som mesteren svævede han over al uroen - kun med fokus på sæsonens reelt eneste virkelige mål for ham, nemlig at skrive sig ind i legendernes bog... Den tredje VM-titel - som vil bringe Nicki Pedersen op dér til Ole Olsen, Erik Gundersen og Hans Nielsen.

Selvfølgelig ærgrer Nicki Pedersen sig over, at han ikke gik hele vejen i Göteborg, hvor han i finalen måtte nøjes med en tredjeplads, da han i andet sving kørte ind i et område, som de - som aftenen skred frem - paniske svenske arrangører havde overvandet. Men den "nye" Nicki Pedersen havde overskud til med det samme at lykønske en ung og i øvrigt utrolig sympatisk Rune Holta med dennes første Grand Prix-sejr overhovedet. Og Nicki Pedersen var en af de første ved den anden fynbo Hans Andersen i ryttergården efter dennes uhyggelige styrt for at høre, om alt var all right.

Jo, overskuddet er der. For mens konkurrenterne skiftes til at have succes og fiasko omkring ham, ja, så udbygger den fynske verdensmester blot sit forspring i den samlede stilling ved sin konstante kørsel... I Göteborg var Nicki Pedersen således på podiet for tredje gang i tre Grand Prix'er.
Hans Andersen (bagerst) ramte et hul i banen i det sidste sving under heat 14, og slog en kolbøtte hen over styret. På mirakuløs vis slap han med knubs.
Hans Andersen (bagerst) ramte et hul i banen i det sidste sving under heat 14, og slog en kolbøtte hen over styret. På mirakuløs vis slap han med knubs.
Foto: SXP/POLFOTO

Ingen let aften

Det var ellers bestemt ikke nogen let aften for Nicki Pedersen i det svenske. I starten af Grand Prixet gik det ikke verdensmesterens vej - blandt andet, da han måtte nøjes med en tredjeplads i syvende heat. I "gamle" dage ville man ofte have set en Nicki Pedersen gå i spåner efter en sådan start og være i konflikt med hele sit team. I Göteborg fik teamet rettet op på de fejl, det mente der var, og Nicki Pedersen kørte dermed ud og snuppede to førstepladser - og spadserede dermed ind i semifinalen og senere i finalen.

Teamet

Man skal ikke tage fejl: Nicki Pedersen nærmest gennembrændende vindermentalitet er ikke blevet mindre. Men hvor den tidligere i situationer kunne blive en klods om benet på fynboen ved at flytte fokus, så er den megen energi nu samlet i konstruktiv ageren.

Forandringen skyldes selvfølgelig til dels en modnet sportsmand, men man skal ikke underkende det faste team omkring Nicki Pedersen med blandt andre manager Helge Frimodt Pedersen, rådgiver Lars Holm og chefmekaniker John Jørgensen. Når man går i ryttergården blandt verdens topryttere, ja, så virker Nicki Pedersens "stald" altså en klasse over de andres.

Selvfølgelig kan det gå galt for Nicki Pedersen i løbet af sæsonen. Lørdag aften så man, hvor lidt der skal til for at ændre en speedwayaften fra succes til en katastrofe selv for superrutinerede kørere... Et enkelt, forbandet hul i banen, og en sæson kan være slut.

Alligevel sidder man med fornemmelsen: Det er Nicki Pedersens sæson... Igen.

Og gadedrengen, der er ved at udvikle sig til en sand konge, ved, at han sandsynligvis ikke får større chance for at skrive sig ind i legendernes bog end i netop denne sæson.

Nicki bliver svær at stoppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce