Nibali er ikke interesseret i skrivebordssejr i Froome-sag


Nibali er ikke interesseret i skrivebordssejr i Froome-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bliver en hul sejr, hvis Chris Froome må aflevere trofæet fra årets Vuelta a España, mener italieneren.

Den italienske cykelrytter Vincenzo Nibali er ikke interesseret i at blive udpeget som vinder af årets Vuelta a España, hvis Chris Froome bliver frataget sejren på grund af sin "mistænkelige dopingprøve".

- Det er aldrig sket for mig før, og jeg ved ikke, hvordan jeg vil have det med det, siger Nibali til cyclingnews.com.

- Jeg ved bare, at jeg gav alt for at vinde løbet. Jeg kom på podiet og stod på det næstøverste trin, og hvis jeg får foræret sejren, så vil følelserne aldrig være de samme. Jeg er ikke interesseret i at presse på for at få sådan en slags sejr, siger italieneren.

Nibali endte på andet trin på podiet i den spanske grand tour, efter at briten blev den kun tredje rytter til at sejre i både Tour de France og Vuelta a España i den samme sæson.

I sidste uge blev det dog afsløret, at Chris Froome afleverede en dopingprøve efter 18. etape af vueltaen, hvor mængden af astmapræparatet salbutamol overskred antidopingmyndighedernes grænse.

Froome bedyrer vedholdende sin uskyld. Han hævder, at han øgede sit forbrug af salbutamol under løbet, da hans astmasymptomer blev værre - dog inden for reglerne.

Briten skal nu aflevere en redegørelse til Den Internationale Cykelunion (UCI). Han kan dog blive frataget sin sejr i vueltaen, hvis UCI ikke accepterer forklaringen.

Den firedobbelte verdensmester i enkeltstart Tony Martin langede i sidste uge hårdt ud efter UCI på grund af unionens håndtering af sagen.

Han beskyldte cykelforbundet for særbehandling af briten og kaldte sagen "skandaløs".

To dage senere valgte den 32-årige tysker dog at trække sin kritik tilbage.

- Jeg forstår nu, at UCI håndterer denne sag i overensstemmelse med reglerne, og at Chris Froome ikke har fået særbehandling, skrev han i et opslag på Facebook.

Nibali er ikke interesseret i skrivebordssejr i Froome-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce