Nervøsitet for dansk forsvar

Pressemøde med fodboldlandsholdet fredag 3. september 2004 i Vedbæk før lørdagens VM-kvalifikationskamp mod Ukraine i Parken. Anfører, Thomas Helveg. (Foto: MORTEN JUHL/SCANPIX 2004)

Nervøsitet for dansk forsvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DUO: Thomas Helveg og Per Krøldrup er det nye makkerpar i centerforsvaret - og de føler sig begge klar

FODBOLD: Det er en splinterny konstellation i det danske forsvar, der skal forsøge at dæmme op for Ukraines kontraangreb i lørdagens VM-kvalifikationskamp i Parken.

Med Thomas Helveg og Per Krøldrup i det centrale forsvar står Morten Olsen og assistenttræner Keld Bordinggaard med en duo, der ikke tidligere har spillet sammen, hvilket også har givet den danske trænerstab en tankevækkende uge i Vedbæk.

- Jeg kan godt forstå, hvis man er nervøs ved tanken om et helt nyt forsvar. Det er også noget, vi selv har tænkt meget på, for forsvaret er den kæde, man nødigst vil lave om på, siger Keld Bordinggaard.

- Vi havde en helt ny konstellation til kampen mod Polen, fordi René Henriksen jo er stoppet. Men den konstellation må vi så lave om til denne kamp, fordi både Thomas Gaardsøe og Martin Laursen, der spillede sammen med Thomas Helveg, er ude med skader. Det er selvfølgelig ikke optimalt, når vi for første gang skal spille om point, siger Keld Bordinggaard.

- Da vores træningsuge begyndte, var vi også selv meget spændte på at se, hvordan det skulle gå, men jeg er positivt overrasket, for Per Krøldrup er kommet overraskende hurtigt i gang, siger den danske assistenttræner.

Dermed virker det som givet, hvad de seneste dages træning da også har vist, at det bliver den unge Udinese-forsvarer, der spiller sin første betydende landskamp fra start. Og det på trods af en opstart, der har været alt andet end optimal som følge af en operation for lyskebrok i juli, som har betydet, at det ikke er blevet til ret mange træningskampe.

Timingen mangler

- Det går selvfølgelig ud over timingen, for konditionsmæssigt er Per, hvor han skal være. Det er timingen, der er sværest at indhente, siger Keld Bordinggaard.

Per Krøldrup, der blot er noteret for fem landskampe, erkender da også, at kampformen ikke er, hvor den burde være.

- Det har ikke været optimalt, men Morten Olsen må jo have været tilfreds med, hvad han har set. Så jeg betragter det da også som et skulderklap fra deres side. Desuden er Thomas Helveg jo rutineret, og selv om han plejer at spille højre back, så er der altså ikke så stor forskel på at spille i centerforsvaret, siger Per Krøldrup, der kan se frem til at have Brian Priske og Niclas Jensen på de to backpladser.

Kender Ukraines våben

Medvirkende til at Per Krøldrup er blevet foretrukket som Helvegs makker, er også, at han i sin tid i den italienske Serie A har spillet en række kampe mod Ukraines mest frygtede våben, Milan-angriberen Andrej Sjevtjenko.

- Per har et klart billede af Sjevtjenkos løbemønstre, og selv om Ukraine og Milan ikke spiller på samme måde, så har Sjevtjenko sin egen stil, der ikke ændrer sig, siger Keld Bordinggaard.

Med til at stoppe stjerneangriberen er Thomas Helveg, der spillede hele venskabskampen mod Polen i det centrale forsvar. Og den nuværende Norwich-spiller er fortrøstningsfuld på trods af, at der ikke har været mere end fire dage til at spille forsvaret sammen.

- Selvfølgelig er træning og kamp to helt forskellige ting, men vi er nået langt. Per har gjort det godt, og det er langt fra sådan, at Morten Olsen har været tvunget til at acceptere ændringer, han helst ikke ville. Der er masser af muligheder for forskellige opstillinger i forsvaret, hvilket jo er et positivt problem, siger Thomas Helveg.

Sultne

Går det som både Keld Bordinggaard og Morten Olsen håber, så bliver der også store perioder i kampen, hvor bolden er langt væk fra det danske forsvar. Alligevel understreger Morten Olsen igen og igen, at den kommende modstander er mester i at spille med disciplin i de bageste rækker.

- Det bliver svært, for jeg har set Ukraine spille. De er sultne og godt organiserede. Derfor er det her også en kamp, der kræver dygtighed og tålmodighed fra vores side. For vi har også et sultent hold, hvilket ugen i Vedbæk har understreget.

- Der står respekt om vores hold, hvor andre hold kan være benovede, når de møder os, og vi skal ud og bevise, at vi vil bibeholde den respekt. Derfor går vi også efter at få fuldt udbytte i Parken, siger Morten Olsen.

Landstræneren har ikke haft svært ved at finde den rette offensive opstilling efter Danmarks nedsabling af Polen for et par uger siden, hvor Peter Madsen lavede hattrick. Han er det naturlige valg i front med Jon Dahl Tomasson liggende lige bag ved, mens de to fløje varetages af Marin Jørgensen og Jesper Grønkjær. Lidet overraskende er det også, at Christian Poulsen og Thomas Gravesen skal holde styr på den danske midtbane.

Kampen mod Ukraine er Danmarks første i VM-kvalifikationens pulje to, hvor de resterende modstandere er Kasakhstan, Albanien, Georgien, Tyrkiet og Grækenland.

TV2 kl. 19.50

Nervøsitet for dansk forsvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce