Kontrakten med Brad Gratton udløb efter den netop overståede sæson, og og efter to år arbejde valgte klubben bare ikke at forlænge kontrakten.

Det kom lidt uventet for mange, for Odense Bulldogs har i den forløbne sæson for alvor markeret sig som en faktor i underholdningsbranchen, fordi holdet har præsteret aggressiv, offensiv og ofte serværdig hockey.

Samtidig har klubben været centrum for TV2Fyn-serien "Hockey og Hårde Hunde", og dér fik cheftræner Brad Gratton en hovedrolle som en stærk indpisker og motivator, der i øvrigt ikke var bange for at bruge kontante meldinger i omklædningsrummet.

Men Bulldogs meldte tirsdag, at Brad Gratton er færdig i klubben, og det var ikke just svært for ledelsen at stoppe samarbejdet.

- Kontrakten udløb jo, og efter en grundig evaluering af sæsonen valgte vi at gå efter en ny profil, fordi målsætningen om at nå en top-4-plads igen ikke blev opfyldt. Så der er jo ikke tale om en fyring, men blot om, at vi har valgt ikke at forlænge samarbejdet, og i øvrigt var Gratton ikke uenig i den konklusion, siger Kristoffer Jørgensen.

Nu skal Bulldogs på jagt efter en ny træner, men det vil være normalt at ledelsen allerede har flere emner i kikkerten.

Bulldogs har tidligere beskæftiget en tjekkisk og autoritær træner som Jiri Justra, den canadiske taktiker Martio Simioni, der nu er i Herning, og svenskere som Hasse Hansson og Pär Johansson. Eller en markant finne som den tidligere Petri Skriko, der dog ikke blev den store succes i Odense.

Ledelsen udtalte efter sæsonen, at man ønsker at fastholde den offensive og slagkraftige stil, hvor der spilles hårdt og til stregen, og hvor publikum er blevet underholdt.

Det er endnu uvist, hvor mange af klubbens profiler, der kan fastholdes, men det gælder for maange danske klubber, og traditionelt skiftes der ofte markant ud i sommerpausen på udlændingesiden.

  • SportFyn