Nedrykning kan blive kostbar affære


Nedrykning kan blive kostbar affære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis Danmark rykker ned i B-gruppen i ishockey, vil det få store sportslige og økonomiske konsekvenser. Blandt andet vil NHL-spillerne ikke være til rådighed.

Netop som Danmark efter syv år i det fine selskab efterhånden lignede en etableret A-nation i ishockey, er truslen om nedrykning pludselig kommet uhyggeligt tæt på igen. Sidstepladsen i den indledende gruppe ved dette års VM i Schweiz betyder, at danskerne skal dyste med Østrig og Ungarn om den sidste ledige plads i A-gruppen næste år.

Og der er mere på spil end blot prestige. Danmarks Ishockey Union (DIU) vil i alt komme til at mangle en million kroner i tilfælde af nedrykning. Til gengæld får Danmark chancen for at blive vært for et B-VM.

- Jeg mener bestemt, at vi er gearet til at afholde sådan en turnering, og det skulle nok kunne lade sig gøre at lave et overskud på den. Men det handler først og fremmest om at give os den sportslige fordel, som det vil være at spille på hjemmebane. Rykker vi ned, skal vi hurtigst muligt op igen. Det vil få allerhøjeste prioritet, siger unionens direktør Enver Hansen, som også vil se velvilligt på at bruge flere penge på landsholdssamlingerne i løbet af sæsonen.

Det kan der også blive brug for. B-VM spilles endnu tidligere på sæsonen, og derfor vil det stort set være umuligt at få frigivet spillerne i Nordamerika, hvor sæsonen er meget lang.

Nedrykning kan blive kostbar affære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce