Nederlag på syv mål: Danmark kørt over af Montenegro i VM-åbning

VM-åbningskampen mod Montenegro blev en nedslående oplevelse for Sandra Toft og holdkammeraterne. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Nederlag på syv mål: Danmark kørt over af Montenegro i VM-åbning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal Danmark spille en rolle ved VM-slutrunden i Tyskland, skal der leveres helt andre takter end det var tilfældet lørdag aften Montenegro, der udspillede danskerne og vandt storsejr på 31-24.

VM I OLDENBURG: Hold da op.

Det var godt nok skidt, hvad de danske håndboldkvinder leverede i deres første kamp ved VM-slutrunden.

Når man taber med syv mål og ikke er i nærheden af noget som helst, siger det sig selv, at rigtig, rigtig meget skal forbedres, hvis Danmark skal gøre sig håb om noget som helst i det tyske her i julemåneden.

Det gik skævt lige fra kampens start. De danske kvinder indledte nemlig deres første kamp ved VM-slutrunden i Tyskland helt og aldeles forfærdeligt.

Til gengæld var Montenegro toptændte fra start - og det betød, at den danske landstræner Klavs Bruun Jørgensen allerede måtte kalde til sin første timeout efter bare ni minutters spil.

På det tidspunkt førte Montenegro med 5-1. Timeouten hjalp dog overhovedet, for Montenegro buldrede videre mod et tandløst dansk hold, der var bagud med hele 9-2 efter et lille kvarters spil.

Unægtelig en skrækstart for de rød-hvide. Det blev dog bedre i det sidste kvarter af de første 30 minutter. Althea Reinhardt afløste Sandra Toft i målet og nappede blandt andet et straffekast, og desuden kom Lotte Grigel på banen og storspillede.

Hun scorede selv fem mål på kort tid og diskede desuden op med flere flotte frispilninger. Det var høj, høj klasse af Grigel, men både Kathrine Heindahl og Maria Fisker brændte på det skammeligste, da Danmark for alvor havde mulighed for at æde sig ind på Montenegro.

Hos Danmark er der store forventninger til anfører Stine Jørgensen, men hun kunne slet ikke få sit spil til at fungere i første halvleg. Hun smed flere bolde væk, hun pådrog sig to udvisninger, og hun hendes to scoringer før sidebyttet blev begge sat ind på straffekast.

Kampen i tal
Danmark - Montenegro 24-31 (12-17).Stillinger undervejs

2-7, 5-11, 8-12, 17-24, 19-29, 22-30.

Mål, Danmark: Mette Tranborg 5, Lotte Grigel 5, Sarah Iversen 3, Kathrine Heindahl 3, Stine Jørgensen 3 (2), Maria Fisker 2, Fie Woller 2, Simone Böhme 1.

Topscorer, Montenegro: Jovanka Radicevic 12 (4).

Udvisninger

Danmark 5, Montenegro 4

Tilskuere: 3079 

Næste kamp

Danmark spiller kamp to ved VM-slutrunden i Tyskland søndag kl. 20.30. Modstanderen er Japan, der har Ulrik Kirkely som landstræner.

I total kontrol

Danmark var bagud 17-12 ved sidebyttet og kom aldrig tæt på noget som helst i anden halvleg, hvor Montenegro konstant var stort foran og i total kontrol.

Op til VM har det gang på gang lydt fra den danske lejr, at angrebsspillet haltede, mens forsvaret var på plads. Det sidste kan man ikke ligefrem sige var tilfældet mod Montenegro, der til tider havde urimelig let ved at spille sig igennem.

De danske kvinder skal oppe sig, og de skal oppe sig noget så gevaldigt, hvis Danmark ikke kun skal være en parentes ved VM-slutrunden i Tyskland.

Nederlag på syv mål: Danmark kørt over af Montenegro i VM-åbning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce