Nedergaards sidste ryk for OB

For allersidste gang vil publikum på Odense Stadion se Steen Nedergaard i den stribede. Efter nytår springer Nedergaard et par niveauer ned for at spille Danmarksseriefodbold hos Hvidovre. Foto:Poul Madsen

Nedergaards sidste ryk for OB

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AFSKED: Steen Nedergaard spiller sin sidste kamp for OB mod Brann Bergen i dag

FODBOLD: Steen Neder- gaard tog sin beslutning allerede i sommer og i eftermiddag fører han den ud i livet.

- Jeg ved godt, at min form ikke bliver bedre fra nu af. Der kan være fire dage i løbet af en uges træning, hvor jeg føler mig helt som den unge Steen, men så er der også andre dage, hvor jeg godt kan mærke, at jeg er blevet ældre. Derfor skal man lytte til sig selv og sige stop, mens man stadig bidrager med noget, siger Steen Nedergaard før sin afsked mod Brann Bergen i Royal League på Odense Stadion.

Lørdag formiddag deltog han i sin sidste træning i Ådalen, hvor han er kommet så tit.

Efter nytår tager han imod et halvt års engagement som spillende trænerassistent for Danmarksserieklubben Hvidovre.

- Jeg har set og oplevet det, jeg ville i dansk topfodbold, og jeg er meget afklaret, selv om det bliver specielt at sige farvel, siger Nedergaard, der fylder 35 i februar.

- Jeg er glad for, at jeg fik de sidste seks-syv år med, for da jeg var i slutningen af tyverne havde jeg store knæproblemer.

Helvegs store kup

Da Thomas Helveg i 1992 nappede billetten til OL i Barcelona for næsen af en ankelskadet Nedergaard, fik han et knæk både i ankel og sind.

- Jeg tror, at jeg blev lidt skræmt af det hele. Jeg sagde aldrig nej til at træne, og jeg vidste, at der også lå og lurede en kontrakt med Tottenham. Klubberne var blevet enige om overgangssummen. Hvis jeg som 21-årig var kommet til Tottenham, så havde jeg nok udviklet mig yderligere dér. Men det er set før, at man får den slags skader lige nøjagtig i den situation. Når det hele spidser til, bliver man træt, og så sker uheldet. Umiddelbart efter vandt jeg sølv med OB og vandt pokalfinale, så der var også en udvikling.

- Men du har også haft ry for at passe meget på din krop?

- Der har været typisk, at mine skader har været belastningsskader. Jeg har fået dem, når jeg i virkeligheden har trængt til pause. Det skete ofte, da jeg var yngre. Jeg skulle nok have lyttet til Viggo Jensen i sin tid, der gik meget ind for styrketræning. Men det er først bagefter, at man kan se, at det var velmente råd, men jeg fortryder ikke noget. Jeg har fået en rutine i at vurdere det bedre.

- Selv om skaden i 1992 kom på et uheldigt tidspunkter, så har jeg nået det maksimale i min karriere.

Som spillende træner i Hvidovre får han mere tid til at videreuddanne sig til ejendomsmægler.

Prøver trænerjobbet af

- I Hvidovre får jeg mulighed for at prøve, om trænerjobbet er noget for mig. Hvidovre har fine forbindelser til min gamle klub Norwich, og det var i den forbindelse, at snakken så fik en anden drejning.

- Jeg skal være i Hvidovre to gange i løbet af ugen og så spille kampene og suge til mig fra træner Kim Splidsboel, der er DBU-instruktør, siger Nedergaard, der er tiltænkt en rolle i klubbens midterforsvar.

- Det kan jo godt være, at jeg efter mit halve år i Hvidovre vil være lilleput-træner i en en eller anden lokal klub på Fyn, men jeg kan lige så godt lære det fra bunden, hvis jeg finder ud af, om jeg brænder for det, siger Nedergaard.

- Hvidovre har et par meget talentfulde ynglingespillere, som rykkes op, og jeg skal være med til at guide dem på banen.

Men Nedergaard vil være spændt, når han går på banen for sidste gang for OB i sin kamp nummer 423 for klubben.

- Det bliver mere og mere psykisk, jo ældre man bliver. Man skal være 100 procent fokuseret på, hvad man skal inde på banen, når man har været lidt uden for holdet, fordi man mangler kamptræning.

Det bliver hårdt for sidste gang at forlade omklædningsrummet i Ådalen i næste uge.

- Men mange af spillerne er mine venner, som jeg stadig vil se meget til......

Nedergaards sidste ryk for OB

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce