Nationskonkurrencen 2010

Japans Ayuko Ito gør her et hæderligt, men på forhånd mislykket forsøg på at skøjte sig ind i Nationskonkurrencen ved OL i Doping. Men træningsremme er ikke på listen over forbudte dopingmidler. Så, Japan: Om igen.
Foto: AP Photo/Jae C. Hong

Nationskonkurrencen 2010

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvem vinder nationskonkurrencen ved Vinter OL i Doping 2010 i Vancouver?

Man skal opfylde tre kriterier for at være med:
1. Atleten skal være udtaget til OL i Vancouver.
2. Atletens deltagelse skal være afbrudt før, under eller efter legene.
3. Årsagen skal være doping.

Jo længere inde i OL, jo fornemmere placering.
I parentes står det aktuelle antal atleter.
Ved samme antal atleter tæller medaljevindere højest.
Nationskonkurrencen vil løbende blive opdateret.

1. Rusland (5) Suveræn vinder

Langrend:

Alena Sidko: Smidt af det russiske OL-hold i langrend i januar efter positiv epo-test. Hun har vundet flere World Cup-løb og fik en bronze ved OL i Torino i 2006

Julia Tchepalova: Tredobbelt olympisk mester smidt af det russiske OL-hold i december efter at være testet positiv for epo. Hun er en af de mest succesfulde langrendsløbere i dette årtusinde. Vandt OL-guld i 1998, 2002 og 2006, samt VM-titler i 2001 og 2005.

Jevgenij Dementiev: Testet positiv for epo i januar. Vandt guld ved OL i 2006 i 30 km jagtstart.

Natalia Matveeva: Testet positiv for epo ved et stævne i Canada i januar.

Nina Rysina: Smidt af OL-holdet i januar for epo. U23-verdensmester. Russisk mester. Testet positiv for epo under en konkurrence i Frankrig i januar.

Boblerlisten

Her er de kandidater, der er på vej til at opnå hæder i OL i Doping.
Boblerlisten er her, hvor vi noterer kandidater, hvis præstation endnu ikke er blevet bekræftet af autoritative kilder. Det kan være rygter, hentydninger i udenlandske medier eller simpel sladder.

Slovakiet
Ishockey: På OL's sidste dag kom den "første" dopingsag, officielt. Den slovakiske ishockeyspiller Lubomir Visnovsky er testet positiv for pseudoephedrine. Spilleren skal angiveligt have fået stoffet via et forkølelsesmiddel. Da slovakken har kontaktet en læge i forbindelse med brugen slipper han med en advarsel. Trist for dopingsporten.

Snublerlisten

Kandidater til OL i Doping, som snublede inden legene.

Rusland
Skihop: Niyaz Nabeev
har også fået fem dages startforbud ved OL på grund af en blodprøve, der viste for højt indhold af hæmoglobin. Startforbuddet sker af hensyn til hans helbred og vil sandsynligvis ikke hindre ham i at møde op til konkurrencen

Estland
Langrend: Kaspar Kokk har fået fem dages startforbud ved OL på grund af en blodprøve, der viste for højt indhold af hæmoglobin. Startforbuddet sker af hensyn til hans helbred og vil sandsynligvis ikke hindre ham i at møde op til konkurrencen.


Tyskland
SPEEDSKATING
Claudia Pechstein.
5 gange OL-vinder. Den 37-årige skøjteløber blev ved en dopingtest i juli 2009 afsløret med uregelmæssigheder i blodet, der tydede på doping. Skønt hun missede kvalifikationskravet, stod hun alligevel på den tyske liste over OL-deltagere, men fik 25. januar afslag på sin appel om at deltage ved OL i Vancouver, fordi hun ikke er testet positiv. En ærgerlig skrivebordsfejl koster dermed tyskerne en sikker dopingmedalje.

Østrig
LANGREND
Christian Hoffmann:
Tidligere OL-vinder i 30 km blev suspenderet 30. december 2009 på mistanke om at have deltaget i en bloddopingring. Han har appelleret dommen, men har ikke kunnet klare at kvalificere sig til OL i Vancouver. Havde han bare det, ville Østrig allerede nu være på medaljekurs. Ærgerligt for et land, der ikke har haft det for let i medierne de seneste år.

Ishockey:
Svetlana Terenteva. Testet positiv for tuaminoheptane, som er lovligt uden for sportens verden. Blev brugt mod forkølelse. Hun stoppede med at bruge det 3. februar, og da det forventes at være ude af hendes krop inden hun skulle l i aktion 14. februar, slap hun for at blive udelukket.

Nationskonkurrencen 2010

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce