UEFA CUP: OB'erne virkede klare og tændte før afrejsen til returkampen
FODBOLD: Mens den morgenfriske oktobersol jog duggen på flugt fra Ådalens grønsvær, tog OB'erne den sidste træningssession inden afrejsen til Beograd og returkampen mod Røde Stjerne.

Den gamle garde af trænings-tilskuere blev garneret med enkelte forbipasserende efterårs-ferierende. Og massøren Allan Poulsen var der selvfølgelig også. Han var fløjet fra Balkan og landsholdet tidsnok til at være hjemme til HCA Maraton og flyver i dag retur.

Det krævede mindre end et trænet træningsblik at se, at OB som udgangspunkt vil stille op med de samme 11, som fejede AGF ud af banen forrige søndag.

De virkede skarpe og friske i kampen 11 mod 11 mod reserverne. En kamp, der af og til blev afbrudt af lidt gennemgang af standard-situationerne. Allerbedst så det ud, da Fernando Derveld svingede venstrebenet og sendte et frispark utageligt op i krogen bag Matt Jordan.

Hemmingsen frem

Til sidst sås også den variation, som OB vil bruge, hvis der i slutfasen er brug for netop den scoring, der skal til for at træde ind i næste UEFA Cup-runde:Michael Hemmingsen blev sat op i front sammen med Steffen Højer og Mwape Miti.

- Det kunne også være Jacob "Gaxe" Gregersen, men Hemmingsen er god til at spille med som angriber, og det vil ikke bare komme til at handle om at sende høje bolde frem, siger OB-cheftræner Uffe Pedersen.

Han fik undervejs en lille kedelig ting at se, da Dennis Siim, som altså ikke var tiltænkt en plads i startopstillingen, humpede småskadet ud.

Senere viste det sig, atDennis Siim havde fået en forstrækning i højre baglår og derfor ikke tager med til Beograd. I stedet har Uffe Pedersen udtaget den unge forsvarsspiller Michael Larsen, som endnu ikke har fået sin debut på førsteholdet.

Men bortset fra Siims uheld er den tidligere ellers ret så skadesplagede OB-trup i fin vigør.

- Vi har haft godt af at holde fri i en weekend uden kampe. Det har været et hårdt program, og der venter et hårdt program igen med mange midtugekampe, siger Søren Berg, der har erobret en plads på midtbanens højrekant - efter at have været en del skadesplaget.

Helst angriber

- Det er ingen hemmelighed, at jeg helst vil spille helt fremme. Men deroppe har vi to mand, som er i fin form, og det vigtigste er jo, at jeg er på holdet, siger Søren Berg, der udstråler en vis optimisme.

- Vi kan godt gøre det. Vi har jo vist, at vi kan score to gange mod dem. At de så også scorede to gange mod os skyldtes mere fejl fra vores side, end at de spillede sig igennem, siger Søren Berg.

- Selvfølgelig vil Røde Stjerne spille offensivt. De vil spille med tre mand nede bagi og så komme blæsende, selv om de kan nøjes med 0-0. Sådan vil publikum have det, tilføjer han, og det er cheftræner Uffe Pedersen enig i.

- Røde Stjerne er ikke så dumme, at de vil spille på 0-0. Vi vil komme under voldsomt tryk, men det har vi ikke så meget imod. Vi har erfaringer med det fra kampen mod Celta Vigo, siger Uffe Pedersen med tanke på UEFA-Cup-kampene for et år siden.

Så der vil helt sikkert være optimisme om bord, når OB-flyet her til morgen letter fra Beldringe med kurs mod Beograd, hvor de røde stjerner skal hives ned fra himlen.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle

Fynsserien

Serie 1

B1909 har inddraget spillerne i pengejagt