Nadal i Odense: Glæder sig til kamp mod Danmark

Tennisstjernen Rafael Nadal træner i Odense forud for Davis Cup-kamp mod Danmark
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Nadal i Odense: Glæder sig til kamp mod Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rafael Nadal er kommet til Odense, og den levende tennis-legende er klar til at give de danske tilskuere en oplevelse - og formentlig også de bedste danske herrespillere en tennis-lektion.

- Det er dejligt at være her i Danmark. Jeg har ikke været her i ti år, og det er første gang, jeg skal være i Danmark i en hel uge. Jeg glæder mig til at opleve landet, sagde Rafael Nadal til den danske presse efter at have trænet i halvanden time i Odense Idrætshal.

Spaniens største tennis-navn nogensinde er med det spanske landshold i Odense for at spille Davis Cup-kamp mod Danmark i Europa/Afrika Zone 1 fra fredag til søndag.

- Det var rart at få afprøvet banen, Nu har vi tre dage til at vænne os til den, og så må vi se, om vi kan komme op på vores normale niveau. Det er altid svært på udebane, fordi det er andre betingelser, end vi er vant til, sagde Rafael Nadal, og der er noget om snakken.

I Odense Idrætshal spilles kampen på »Deco Turf«-underlag, som er betydeligt hurtigere end det røde grus, som spanierne er vant til.

Alligevel er sydeuropæerne tårnhøje favoritter. Rafael Nadal har vundet French Open ikke færre end ni gange, og han har ialt 14 titler i de såkaldte Grand Slam-turneringer (Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open).

Ud over Rafael Nadal kommer Spanien med David Ferrer, Roberto Bautista Agut og Fernando Verdasco på holdet. Det er alle spillere, der ligger højt over de danske modstandere på ranglisterne. Danmark stiller med Mikael Torpegaard, Søren Hess-Olesen, Thomas Kromann og den rød-hvide stjerne Frederik Løchte Nielsen, som aktuelt ligger nummer 283 på verdensranglisten.

Han har i 2012 vundet Wimbledons herredouble, og så har han iøvrigt deltaget i Australian Opens single-turnering samme år, hvor han røg ud i første runde.

- Vi kender godt de danske spillere, og vi har fuld respekt for dem. Vi skal spille godt for at gå videre, lød det fra Rafael Nadal i en udtalelse, der dog virkede noget præget af høflighed.

Man kan spørge, hvorfor Rafael Nadal overhovedet stiller op, når Spanien nok kunne klare at vinde alligevel. Han har ikke spillet mange Davis Cup-kampe for sit land i de senere år.

- Jeg har været skadet sidst på året både i 2012 og i 2014. Det har været dårligt både for mig og for Davis Cup-holdet. Men nu er jeg her, sagde den 29-årige spanier.

Men der er også andet, der spiller en rolle for hans beslutning.

Til næste år er der OL i Brasilien, og der foreskriver reglerne, at deltagerne skal have spillet mindst tre Davis Cup-kampe siden 2013. Rafael Nadal vandt OL-guld i herresingle tilbage i 2008, og han har brug for Davis Cup-kampe for stadigvæk at have chancen for at blive den første, der vinder turneringen to gange.

Derfor er det fra fredag muligt at opleve den største herretennis-kamp på dansk grund i 20 år.

I 1995 spillede den nuværende landstræner Kenneth Carlsen sammen med Frederik Fetterlein Davis Cup-kamp mod Sverige, som stillede med Stefan Edberg og Jonas Björkman. Danmark førte 2-0, men endte med at tabe 2-3.

- Der venter publikum en oplevelse ud over det sædvanlige, siger direktør i Dansk Tennis Forbund, Sune Irgens Alenkær.

- Vi er i Dannmark utroligt glade for Caroline Wozniacki, men det glæder os i tennisforbundet, at herretennis nu også kan blive eksponeret. Det fortjener den.«

Nadal i Odense: Glæder sig til kamp mod Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce