Rafael Nadal går ydmygt til opgaven, selv om Spanien på papiret ikke bør få problemer med Danmark i Davis Cup.

Det spanske tennislandshold stiller op som storfavorit i weekendens Davis Cup-møde med Danmark i den næstbedste division.

Men selv om Spanien i Rafael Nadal og David Ferrer råder over to spillere fra verdens top-otte, er Nadal ydmyg nok til at vurdere den kommende kamp som en svær opgave for spanierne.

Han mener, det har betydning, at Danmark spiller på hjemmebane i Odense.

- Vi spiller i Danmark, så de har valgt boldene og underlaget og ved, hvordan det er at spille her. De kender denne slags indendørs-underlag, så det bliver en svær kamp for os, siger Rafael Nadal.

Han indrømmer, at kendskabet til de danske aktører er begrænset, men Frederik Løchte Nielsen har med Wimbledon-triumfen i double i 2012 gjort sig bemærket. Mens verdens nummer 909, Mikael Torpegaard, er et mere ubeskrevet blad.

- Vi kender Nielsen, men vi ved ikke så meget om, hvordan de spiller. Det må vi se fredag, siger Nadal.

Han indleder landskampen mod Torpegaard fredag klokken 16, og den 14-foldige grand slam-vinder kommer ikke til at tage let på opgaven.

- Man har altid en chance for at vinde kampen. Jeg kommer her for at gøre mit bedste i hver eneste bold, siger Nadal.

På papiret har Spanien et hold, der kunne være verdens bedste. I stedet er holdet dumpet ned i den næstbedste division. Fire år efter holdet senest vandt trofæet. Nadal har dog ikke været en del af holdet de seneste år.

- Lige nu er vi i hvert fald ikke verdens bedste hold. Vi har tabt nogle kampe, vi ikke skulle tabe, så nu er vi her i den næstbedste division, lyder det fra den spanske verdensstjerne.

Mere om emnet

Se alle
Nadals visit var en gevinst for Odense

Nadals visit var en gevinst for Odense

Løchte taber klart til Nadal-reserve i Davis Cup

Løchte taber klart til Nadal-reserve i Davis Cup

Spanien erstatter Nadal med reserve mod Løchte

Spanien erstatter Nadal med reserve mod Løchte