Når ude absolut ikke er godt

AaB's Thomas Enevoldsen med et optimistisk skud på mål i kampen mod Tottenham i sidste års UEFA-match. AaB førte 2-0 mod hjemmefavoritterne, men blev nedkæmpet i 2. halvleg og tabte 2-3.
Foto: Lefteris Pitarakis/AP

Når ude absolut ikke er godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AaB skal onsdag på Celtic Park forsøge at erobre det første danske point på udebane i Champions Leagues historie. Danske hold plejer at få klø på fremmed græs

FODBOLD: Ni kampe, ni nederlag og en målscore på 2-23.

Det vil være en tilsnigelse at hævde, at AaB og dansk fodbold har historien med sig, når de danske mestre træder ind i Champions League-gruppespillet.

AaB i 1995, Brøndby i 1998 og FC København for to år siden har nemlig fået læsterlige klø, når de har vovet sig ind på fremmed græs i europæisk klubfodbolds største turnering.

I morgen gør AaB sit andet forsøg i Champions League, når Nordjyllands fodboldflagskib entrer Celtic Park i Glasgow foran 60.000 brølende Celtic-fans. Spørgsmålet er så, om det bliver i år, at dansk klubfodbold får sit første udebanepoint i Champions League-gruppespillet.

- Jeg vil sige, at det vil være en stor overraskelse, hvis AaB får et point på udebane. Det vil være godt gået, men det er ikke så realistisk, vurderer den tidligere topspiller og træner Morten Bruun, som nu er ekspertkommentator på Kanal 5.

Lidt mere optimistiske toner lyder det fra den tidligere AGF- og Lyngby-træner Poul Hansen, som er ekspertkommentator på TV 2 Sport.

- Jeg synes ikke, det er så usandsynligt mod Celtic. AaB er ikke totalt underdogs, og jeg vil give dem tæt på 50 procents chance for at tage point i Skotland. Til gengæld har jeg meget svært ved at se dem få point ude mod Villareal eller Manchester United, medmindre de klubber kan tillade sig at sætte point til, når AaB møder dem, siger Poul Hansen.

Laursen: Spil frisk

FC København spillede for to år siden sin første udekamp i gruppespillet på samme bane og tabte 0-1 til Celtic i en kamp, hvor holdet stod godt defensivt, men ikke skabte det store frem ad banen. Københavnernes nuværende anfører, Ulrik Laursen, spillede dengang for OB, men han kender Celtic fra sin egen tid hos den skotske klub i 2002-05. Ifølge Ulrik Laursen skal AaB spille frisk til.

- Celtic har slået mange gode hold i Europa, så det bliver ikke let. Men hvis AaB'erne kan nyde stemningen og holde bolden i egne rækker, så har de en chance for ikke at blive løbet over ende. Hvis de derimod stiller sig ned og forsvarer, så kan de godt få en ordentlig én over snuden, siger Ulrik Laursen.

Celtic har de seneste to sæsoner i Champions League tabt samtlige udekampe i gruppespillet, men til gengæld vundet alle hjemmekampe i gruppespillet på Celtic Park, herunder sejre over Manchester United og AC Milan.

AaB nåede gruppespillet i sidste sæson af Uefa Cup'en, hvor holdet blandt andet spillede 2-2 ude mod italienske Sampdoria og tabte knebent 2-3 ude til engelske Tottenham. Men Champions League er noget andet, vurderer Poul Hansen.

- Måske kan anden halvleg på White Hart Lane (da Tottenham vendte 0-2 til 3-2, red.) give dem en forsmag på, hvad der venter. Når tilskuerne jubler over hvert eneste indkast og hvert eneste frispark, så bliver hjemmeholdet båret frem. Så man kan sige, at AaB har haft 45 minutter til at øve sig, siger Poul Hansen.

Han mener dog samtidig, at AaB's udekampe i Uefa Cup'en viste, at nordjyderne har potentiale til at begå sig på fremmed græs i Europa.

- De virker godt indstillet på udebane, både taktisk og mentalt. AaB er et af de hold, der har haft succes med at stå lavt på banen og alligevel haft succes, selv om de ikke har bolden så meget. De stod lavt i hele kampen i Genoa mod Sampdoria, husker den tidligere AGF-træner.

Håb om tredjeplads

På minussiden vurderer Poul Hansen, at AaB har svage punkter i begge felter. I forsvaret er højre backen Kasper Bøgelund skadet mod Celtic, og i front har polakken Marek Saganowski foreløbig ikke slået til som lejesvend. Alligevel mener Poul Hansen, at AaB set over to kampe vil være i stand til at hamle op med Celtic og måske gøre sig forhåbninger om at snuppe tredjepladsen i gruppen, der giver adgang til Uefa Cup'en.

Champions League-sæsonen begynder allerede i aften. Og de store er allerede på banen. Liverpool med masser af selvtillid efter 2-1 sejren over Manchester United skal til Marseille. Chrlsea får besøg af Bordeaux, og PSV Eindhoven får besøg af Atletico Madrid.

Aftenens tv-kamp er Pep Guardiolas ilddåb i Champions League. Ligastarten har været dårlig, så nu skal Varca forsøge at få spillet til at fungere, når Sporting Lissabon gæster Camp Nou. (ritzau)

20.00 (optakt)

20.45 (kampstart)

Når ude absolut ikke er godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce