Mountainbike

Foto: Scanpix

Mountainbike

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historie
Mountainbike blev udviklet til en sport i det nordlige Californien i 1970’erne. Godt 20 år tidligere havde den franske forening Velo Cross Club Parisien ændret på sine cykler, så de bedre kunne køre på ujævnt terræn. Og i USA havde entusiasten John Finley Scott bygget nogle specielle cykler, der var egnede til at køre i skov og på mark, men det varede lang tid, før hans ideer vandt gehør.

De første konkurrencer blev afviklet i Californien i begyndelsen af 1980’erne, og herfra spredte sporten til hurtigt til resten af verden. De første officielle verdensmesterskaber blev afviklet i 1990, og den første World Cup-turnering så dagens lys året efter. I 1996 fik mountainbike olympisk debut ved legene i Atlanta og har været med lige siden.

Mountainbike ved OL
Mountainbike er normalt inddelt i to discipliner: cross country og downhill, men ved OL er det kun cross country, der er på programmet – både for mænd og for kvinder.

Konkurrencen afgøres i et enkelt løb, for alle starter samtidig, og den, der kommer først over målstregen, har vundet olympisk guld. Løbet varer ca. to timer og køres på en rundstrækning, der er mellem seks og ni kilometer lang. Blandt de udfordringer, der venter rytterne på ruten, er smalle skovstier, stejle stigninger og forskellige forhindringer.

Der deltager 50 ryttere i mændenes løb og 30 i kvindernes.

Løbet køres på Laoshan-banen.

Favoritter
Ved OL i Athen blev mændenes konkurrence vundet af franskmanden Julien Absalon.

Mountainbike

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce