Moses' første bud er at rykke sig i OB

Moses Opondo (tv.) kaldte sig over for Sport Fyns reporter Leif Rasmussen for nordjyde, "selv om ikke alle kan se det", som han sagde. Foto: Michael Bager

Moses' første bud er at rykke sig i OB

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

21-årige Moses Opondo har lidt at indhente efter en periode i foråret med skader.

FODBOLD: I formiddagens løbetest på Odense Atletikstadion kunne man godt se, at Moses Opondo mangler lidt luft i lungerne.

Han stod derfor også over i det meget afslappende småspil til to mål i Ådalen på bane 1, der stod snorlige, som havde den skreget på at blive betrådt af professionelle fodboldstøvler.

Til gengæld var han under OB's første træning i sæsonen genstand for opmærksomhed fra mange medier alene af den grund, at han er OB's første reelle investering i sommerens transfervindue.

Samtidig virkede han fyldt med overskud trods sine kun 21 år også selv om dagen skulle bruges til at flytte ind i en lejlighed i Odense sammen med kæresten.

- Jeg er nordjyde. Det kan man vist godt sige, selv om ikke mange tror det, sagde han med sit hvide smil.

Opondo er født i Uganda, men kom som fireårig til Skagen med sin mor. Hun bor nu i Frederikshavn med Moses' lillebror og hans papfar.

- Den samlede pakke i OB tiltalte mig. Der et godt setup og jeg har haft en god lang snak med Jakob Michelsen, så jeg kunne se mig selv i det med den person, jeg er. Det var det perfekte match i mit liv og min karriere.

- Hvorfor passer OB dig?

- Jeg er en fysisk spiller og OB er lige en eller to over, hvordan vi spillede i Vendsyssel. Der skal man ikke kun kunne gå på i 45 minutter men spille helt igennem til de 90 minutter er gået. Det er vildt spændende og en chance for at kunne rykke mig selv. Jeg kunne se på dagens løbetest, at jeg har lidt at indhente. Men jeg skal nok komme efter det, sagde 1,74 meter høje Moses Opondo til Sport Fyn.

Da Vendsyssel rykkede ned udløste det en klausul i Opondos kontrakt, så OB kunne få ham for en million kroner.

- I foråret har jeg været skadet en måneds tid, og så er det klart, at man taber lidt form. Jeg har fået hilst på sundhedsstaben, så der er styr på det. Jeg skal selvfølgelig lytte efter min krop, for det er en lang sæson. Mit personlige mål er da stadig at starte på banen i den første kamp mod FC København. Jeg håber på et godt forløb indtil da, siger Moses Opondo.

FAKTA
Moses Opondo, født 28. oktober 1997 i Uganda.

Kom til Nordjylland i en alder af fire. Har fået fireårig kontrakt i OB.

Fodboldkarriere:

Indtil 2011: Bangsbo Freja.

2011-2016: AaB

2016-2017: Vendsyssel (leje)

2017-2019: Vendsyssel

En landskamp for Uganda.

2019-?: OB

En polyvant spiller

OB-træner Jakob Michelsen kunne godt ser under løbetesten, at Moses Opondo har været ude en stor del af foråret.

- Nu bygger vi ham stille og roligt op. Moses er en polyvant spiller, der kan spille mange positioner og indgå i flere systemer. Uanset talkombinationer er han en meget dynamisk spiller med stor løbekapacitet og en eksplosivitet i sit spil, og det var, hvad vi kiggede efter.

Jakob Michelsen erkender, at OB nu igen har mange centrale midtbanespillere.

- Når vi fik mulighed for at slå til og få en så god spiller efter Vendsyssels nedrykning, så var der ikke så meget tvivl. Og vi sluttede faktisk sæsonen med at spille med seks midtbanespillere, så vi har brug for mange. Men jeg har været i gamet så mange år, at man ikke kan analysere truppen, før transfervinduet lukker den 31. august. Foreløbig er vi glade for, at han er her sammen med mange andre dygtige spillere og det er med til at skærpe os alle, forsikrede Jakob Michelsen.

OB's OPSTART
Torsdag 20. juni 18.00 Næsby-OB, sommerkamp i Næsby.Mandag 24. juni til torsdag 27. juni træningslejr på Hornes baner ved Faaborg.

Mandag 24. juni, kl. 18.00, Faaborg-hold-OB, Øens Hold-arrangement i Horne.

Fredag 28. juni, kl. 14.00, OB-Sønderjyske, test, Nature Energy Park.

Onsdag 3. juli, kl. 12.00, OB-Holstein Kiel, test, Nature Energy Park.

Søndag 14. juli - formentlig - kl. 18.00, OB-FC København, Superliga-start. Tidspunkt ikke konfimeret.

Moses' første bud er at rykke sig i OB

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce