Mørke skyer over sejr

EM-aktuelle Kasper Nielsen tog godt fat i fynboernes forsvar. Som her, hvor Viborgs Kim Johannesen bliver rusket lidt.
Foto: Tim K. Jensen

Mørke skyer over sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GOG Svendborg fik en arbejdssejr over Viborg, men det blev overskygget af meldingen om, at klubben nærmer sig betalingsstandsning
Derfor er klubbens redning endnu ikke sikret, og spillerne kan nu frit rejse

Håndbold, GOG Svendborg32 - Viborg31, Håndboldligaen, herrer, : GOG vinder, men pengene forsvinder.

Sådan kunne en kort - og måske lidt poppet - tilstandsrapport fra Gudme og omegn lyde på årets sidste dage.

Og efter den smalle sejr over Viborg var GOG-spillerne længe forskanset i omklædningsrummet, hvor klubbens ledelse igen fremsatte sine krav til en betragtelig lønreduktion.

Budskabet til spillerne var klart: hvis ikke de går ind på de krav, er det slut.

Det alt imens rygterne om en nært forestående betalingsstandsning føg i Gudmehallerne.

- Som vi står og taler nu, er klubben ikke gået i betalingsstandsning, sagde bestyrelsesformand i GOG Svendborg TGI A/S Hemming Van til Fyens Stiftstidende.

- Men er en betalingsstandsning nært forestående?

- Jeg vil ikke udtale om, det er tæt på, sagde Hemming Van, der dog fortalte, at forhandlingerne med spillerne optages igen den 4. januar.

I omklædningsrummet fik spillerne at vide, at de frit og kvit kan forlade GOG. Hvis de kan finde beskæftigelse andetsteds.

- Vi har fået at vide, at dem, der kan komme væk, skal søge væk. Ud fra en økonomisk betragtning. Det er red, hvad der reddes kan. Både for os selv, men hvis en kan komme væk, sparer man også en løn, sagde Jakob Larsen, der som den første kom ud af omklædningsrummet.

Spillerne og ledelsen var ellers blevet enige om en lønreduktion i omegnen af 30 procent for resten af sæsonen, men nu er der så kommet et udspil fra ledelsen omkring den kommende sæson.

Et udspil, der i følge vandrørene i Gudmehallerne byder på en lønreduktion på 50 procent for visse spillere.

- Det er forskelligt, hvad folk siger til det nye forslag. Det kommer an på, hvad folk personligt mener.

- Men hvis en siger nej, skrider det hele. Vi havde alle sagt ja til lønreduktionen i denne sæson, men vi har ikke måttet diskutere, hvad fremtiden bringer før et minut i 12.

- Nu er der så kommet noget nyt op for den kommende sæson, og det kan vi ikke bare sådan sige ja til, sagde Jakob Larsen.

Inden det drama udspillede sig bag en hermetisk lukket dør, skulle GOG-spillerne igen forsøge at koncentrere sig om at spille håndbold.

Det lykkedes i tre kvarter mod et Viborg-hold, der også bløder økonomisk - og som i går sandt for dyden ikke havde alt for meget at byde ind med.
GOG-stregen Olof Ask (i midten) sled og slæbte, men er her kommet i menneskehænder i Viborg-forsvaret. Ask scorede tre gange for fynboerne.
GOG-stregen Olof Ask (i midten) sled og slæbte, men er her kommet i menneskehænder i Viborg-forsvaret. Ask scorede tre gange for fynboerne.
Foto: Tim K. Jensen

Ingen scoringskvaler

Så længe GOG huskede at bevæge bentøjet flittigt over for Viborgs offensive forsvar, havde de gulblusede ikke de store kvaler med at komme til scoring.

Og så længe GOG-forsvaret huskede at stå tæt sammen, havde Viborg ikke mange trumfer at spille ud. Og her hjalp det heller ikke at spille små kort stort - de blev blot ædt af muskel-bundterne Kasper Nielsen og Olof Ask.

Men når GOG glemte at gøre, som træner Gudmundur Gudmundsson havde sagt - og det skete flere gange undervejs i kampen - så var det tyndt besatte Viborg-hold ikke dårligere, end at det kunne både dække fint op og lave mål.

Som anden halvleg tikkede afsted, trak GOG fra, og det viste sig at være vitalt for GOG at have det forspring at tære på. For først i de sidste sekunder sikrede unge Andreas Lønberg sejren med sin scoring til 32-31.

Propperne blev derfor klogeligt på champagnen, for der var intet håndbold-festfyrværkeri over Gudme i aftes.

Men mindre kan også gøre det, og med sejren kan GOG Svendborg holde EM-pause på en flot tredjeplads ligaen.

Mørke skyer over sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce