DRAMA: OB-angriberen er blevet tilbage i Abu Dhabi for at forfølge drømme-kontrakt
FODBOLD: Mwape Miti håber stadig på en hovedrolle i 1001 nats eventyr.

En ægte gyser, der kan ende med at fylde OB's bankboks, dirrer i disse timer og dage under de fjerne breddegrader.

OB's stjerne-angriber fik lov til at blive nede i Emiraterne for at forfølge drømmen om en fed udlands-kontrakt her sent i karrieren.

Endnu er det uvist, om udflugten til sheikernes rige, Abu Dhabi, ender med en ny arbejdsgiver til Miti.

Men alene det, at angriberen er blevet tilbage indikerer, at der hurtigt kan blive ført pen til papir.

- De to parter har nu kridtet banen op, og så må vi bare se, hvad der sker. Vi fra OB's side er nu rejst hjem, sagde OB-direktør Kim Brink, da Stiftstidende fangede ham i Kastrup Lufthavn.

Midt i ugen var Miti fløjet ind til Arabiens land, og han var ledsaget af OB-direktør Kim Brink og klubbens forhandlingsvante advokat, Jørn Bonnesen, der allerede midt halvfemserne sikrede OB en livgivende formue, da Per Pedersen blev solgt til engelske Blackburn Rovers for 20-25 millioner kroner. Efter en nervepirrende poker over flere dage kom kontrakten i hus.

Siden har OB scoret tilsvarende penge på salget af målmand Jesper Christiansen til Glasgow Rangers for tre år siden.

Det var i første omgang ikke hensigten, at Miti skulle blive nede i Emiraterne, fordi spilleren - med henblik på OB's forårssæson - har behov for at trimme formen under cheftræner Uffe Pedersen.

Ingen prøvekamp

- Men vi valgte at sige ja til, at Miti kan træne lørdag og måske også søndag. Miti skal have mulighed for fuldt ud at gå efter den store chance i hans karriere. Men han skal ikke spille prøvekamp, sagde Kim Brink i går.

- Nu får vi se, hvad der sker. Og om vi i givet fald tager derned igen. Det kommer lidt an på den givne situation, men det er jo noget af en rejse, og vi har som bekendt meget andet der skal ordnes, sagde Brink, hvis klub arbejder på højtryk med de aktuelle stadionplaner - og forberedelserne til den kommende sæson.

Hvis Mwape Miti bliver solgt, vil OB givet overveje at købe en erstatning. Da transfervinduet kun er åbent her i januar, har OB selvsagt travlt, men det gælder alle topklubber, og det giver en uoverskuelig situation.

Brøndby er på markedet efter en klasseangriber, der kan forstærke holdet, og det har været bragt i spil, at Miti står højt på ønskesedlen.

OBville dog være utilbøjelig til at sælge til en af de største konkurrenter i dansk fodbold. I sidste ende er det dog økonomien, der tæller højest. Moneterne sidder som bekendt løst i pengeskabene nede på den arabiske halvø, og Miti vil som 30-årig skele mest til økonomien frem for de større sportslige udfordringer i Europa.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Fra sportsinvalid til OB-spiller

Fra sportsinvalid til OB-spiller

OB er klar med træner-forlængelse

OB er klar med træner-forlængelse

Kun én træningskamp i Danmark til OB