Milan fastholdt søndag aften kursen mod et italiensk mesterskab i fodbold, da den vanskelige udekamp mod Lazio blev vundet med 1-0.

Dermed har milaneserne på førstepladsen i Serie A stadig et forspring på fem point til de nærmeste forfølgere fra Roma, der også fik fuldt udbytte af søndagens runde med en sejr på 4-1 over Parma.

Milan-træner Carlo Ancelotti havde åbenbart lyttet til den kritik, som klubbens præsident Silvio Berlusconi udsatte ham for i sidste weekend. Her pointerede den magtfulde præsident, at en klub som Milan skal spille med to angribere hver eneste gang, og det var lige, hvad Milan gjorde i den svære udekamp mod Lazio. For ukraineren Andrej Sjevtjenko havde danske Jon Dahl Tomasson ved sin side, og det skabte nogle halvfarlige situationer i starten af kampen.

Tidligere søndag blev Thomas Helveg noteret for et sjældent selvmål, da Inter søndag skuffede og tabte 1-3 til Brescia. Et resultat som undervejs fik Interfansene hjemme på Stadio Giuseppe Meazza til at vise deres vrede.

Kampen måtte stoppes i flere minutter, da vrede Inter-fans kastede nødblus efter holdets egen målmand, Francesco Toldo. De italienske fans var vrede over Inters dårlige præstationer i denne sæson, og da der blev fløjtet til pause, fortsatte de med at sende kasteskyts mod spillerne.