Midnats-håndbold strider mod kroppens balance

Landsholdets fysioterapeut Gorm Rasmussen er ikke begejstret for midnatshåndbolden, som måske - måske ikke - kostede Viborgs Camilla Thorsen et overrevet korsbånd i onsdagens kamp i Kolding. Skaden han her behandler Pernille Jørgensen for, fik hun også om aftenen, men dog noget tidligere på døgnet. Nemlig under landsholdets første træning før EM i Bukarest i december.
Foto: Nordfoto

Midnats-håndbold strider mod kroppens balance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ADVARSEL: Kroppen er ikke klar til at præstere klokken 22, fastslårlandholdets fysioterapeut Gorm Rasmussen

HÅNDBOLD: Debatten om midnatshåndbold er igen på sit højeste, og den har sat blus i kinderne på både Viborg-træner Ulrik Wilbek og senest GOG-træner Bent Nyegaard.

De to toptrænere er henholdsvis imod og for direkte tv-kampe klokken 22.

Også kvindelandsholdets fysioterapeut Gorm Helleberg Rasmussen følger diskussionen med stor interesse.

- Ulrik Wilbek og Bent Nyegaard repræsenterer vel hver sin ende af skalaen. Vi, der har lidt mere overblik, lægger os nok midt imellem, siger han.

Wilbek, der hele tiden har været modstander af tv-kampe direkte klokken 22, gik i offensiven, da hans egen fløjspiller Camilla Thorsen onsdag aften ødelagde sit forreste korsbånd i midnatskampen mod Kolding. Han hævdede - uden at kunne bevise det - at skaden skyldtes det sene kamptidspunkt.

Det svarede Bent Nyegaard på i TV2, hvor han kaldte Wilbeks argumenter for "ren klynk" blandt andet med henvisning til, at både boksere og badmintonspillere ofte stiller op på sene tidspunkter.

Begge har lidt ret

Gorm Rasmussen vælger at stille sig med et ben i hver lejr.

-Altså, jeg kan ikke påstå, at Thorsens skade skyldes kampens tidspunkt, for der er måske 15-20 faktorer, der spiller ind, når en spiller får sådan en skade. Men når man spiller så sent, er det helt sikkert én af faktorerne, siger fysioterapeuten, der generelt er modstander af de sene kampe.

- Det er jo sund fornuft, at det ikke er optimalt at spille kamp på et tidspunkt, hvor kroppen er indstillet på at hvile. Der er endda så meget sund fornuft i det, at det burde være nok til, at man lader være, siger han.

- Der sker jo det, at kroppen går i en slags dvaletilstand, som går ud over både kondition, fysisk kraft og måske især koordinationen - som er så vigtig i forbindelse med knæskader. Som mennesker er vi designet til at fungere, når der er lys. Sådan er det bare, og jeg tror, at det er meget svært at kæmpe imod. Man har jo også langt mere energi om sommeren end om vinteren, siger Gorm Rasmussen.

GOG-træner Bent Nyegaard mener, at man kan komme langt med den rigtige forberedelse. Det giver Gorm Rasmussen ham ret i.

-Man kan omstille sig, hvis man har tiden til det. I dansk håndbold forsøger vi at gøre tingene optimalt. Men vi må bare leve med, at ikke alle spillerne er professionelle. Og så må man lade det svageste led i kæden sætte grænsen. De spillere, der enten skal arbejde eller gå i skole før eller efter sådan en kamp, har ret til, at man ikke løber risikoen for skader, siger han.

At blandt andre både boksere og badmintonspillere ofte går i kamp sent, anfægter ikke landsholds-fys'ens syn på sagen.

-Jeg ved ikke, hvornår boksere normalt træner. Men de er jo vant til at skulle være aktive på de tidspunkter, hvor folk har lyst til at få en bajer og se boksning. Det skal i hvert fald ikke være en undskyldning for håndbolden, at andre sportsgrene gør tingene mindre end optimalt.

- Jeg håber, at det her midnats-forsøg bliver ved forsøget, siger Gorm Rasmussen.

Midnats-håndbold strider mod kroppens balance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce