Den nye direktør Lars Peter Hermansen er uforstående over for dele af DBU-dommen, der fratrækker Middelfart 24 point, hvoraf de 12 trækkes fra og med starten af næste sæson. Men direktøren slår fast, at det nye selskab bag elitefodbolden i Middelfart vil kæmpe benhårdt videre på grønsværen.

Der bredte sig en chok-fornemmelse i fodboldboldmiljøet i Middelfart, da meldingen om DBU-dommen nåede frem lørdag eftermiddag.

Middelfart spillede træningskamp mod Vejle lørdag eftermiddag, men den kamp fik vist nærmest akademisk betydning i første omgang, fordi Middelfart nu kan se frem til et forår, hvor det næppe bliver meget andet end ærens fagreste træ at spille om.

Middelfart fratrækkes nemlig 12 point i denne sæson, og det sker med virkning fra oprykningslutspillet, hvor Middelfart starter med seks point og havde fire point op til oprykningsstregen. Nu vil der være 16 point op til stregen, og de skal hentes over netop 16 kampe. Ikke umuligt i teorien, men dog formentlig i praksis.

Men direktør Lars Peter Hermansen siger:

- Det er svært at forstå, at vi også skal fratrækkes 12 point fra starten af næste sæson. Den havde vi ikke set komme. Vi var godt klar over, at der kunne risikere at komme en straf af en vis størrelse, men ikke i dette omfang, siger Lars Peter Hermansen, der er direktør i det nye selskab Middelfart Boldklub ApS, og i øvrigt ikke har været involveret i fortidens praksis, som nu har ført til DBU's kontante dom.

DBU-dommen betyder, at der ikke ændres på pointsgivningen i efterårets grundspil i 2. division. Det sker, fordi det ville få store konsekvenser for andre klubber, og fordi planlægningen af forårets oprykningsslutspil forlængst er foretaget.

DBU melder i præmisserne for dommen, at man starter med at fratrække Middelfart 24 point, og så bliver de fordelt over to sæsoner, så dommeren har nogle markante konsekvenser. Ellers ville Middelfart kunne starte forfra som alle andre klubber efter sommerferien med nul point i det nye grundspil i 2. division.

Middelfart skal i foråret spille to gange mod den anden fynske klub i oprykningsslutspillet Marienlyst, der fortsat har fire point op til oprykningsstregen.

Middelfart lægger ud mod Nykøbing FC lørdag den 19. marts klokken 15.00. I teorien kan Middelfart hente 48 point i foråret, og det kunne række en plads blandt de tre bedste og dermed oprykning.

  • SportFyn

Mere om emnet

Se alle
DBU idømmer Middelfart stor bøde og fratrækker 24 point

DBU idømmer Middelfart stor bøde og fratrækker 24 point