Middelfart og Marienlyst spiller DM-semifinaler mandag aften: Fynsk volleyfinale rykker tættere på

Marienlysts Kristoffer Abell modtager bolden, mens topscorer Sigurd Varming ser til i baggrunden i den første DM-semifinale mod Gentofte, der fører serien 2-1 i kampe før mandagens kamp i Odense. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Middelfart og Marienlyst spiller DM-semifinaler mandag aften: Fynsk volleyfinale rykker tættere på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart og Marienlyst har hjemmebane i mandagens kamp fire i DM-semifinaleserierne mod henholdsvis Hvidovre og Gentofte. Middelfart er en sejr fra finalen, mens Marienlyst skal vinde to kampe mere.

Volleyball: Det kan blive en stor sæson for fynsk herrevolley. I december vandt Marienlyst pokalfinalen med sejr over Gentofte, og i disse dage står både Middelfart og Marienlyst med mulighed for at indløse billet til årets DM-finaler.

Middelfart VK står stærkest efter to opsigtsvækkende sejre i den forgangne uge, begge på udebane over grundspillets nummer to, Hvidovre. Middelfart, der blev treer i grundspillet, tabte den første kamp i serien 1-3 hjemme for otte dage siden, men siden har Middelfart fundet recepten til at knække Hvidovres hardhittere, heriblandt de tidligere Gentofte-profiler Casper Munk Christiansen og Aske Mørkeberg Sørensen.

Middelfart servede stærkt i lørdagens sikre 3-1-sejr over Hvidovre, der kun fik 19, 16 og 16 point i de tre sæt, Middelfart vandt. Med den 195 cm høje amerikanske diagonalspiller Nicholas Hunt har Middelfart et angrebsvåben, der kan skaffe det vestfynske hold de afgørende point. Samtidig har vestfynboerne et talentfuldt kuld af danske spillere, der er vokset med opgaven i semifinalerne under den italienske cheftræner Federico Fagiani.

Det store spørgsmål er, hvordan Middelfarts unge hold reagerer på tærsklen til en uventet DM-finale foran en formentlig godt fyldt hal mandag aften klokken 19.45. Forventningspresset var tilsyneladende for stort i den første semifinale i Lillebæltshallen, og pudsigt nok har alle tre kampe i serien givet udesejre.

Men Middelfart har med en føring på 2-1 i kampe en ekstra kamp i baghånden på onsdag i Hvidovre, hvis det skulle kikse mandag aften.

Middelfart har kun været i DM-finalerne én gang de seneste fem sæsoner - i 2015, hvor det blev til nederlag til Gentofte.

Hvidovre har aldrig været i en DM-finale.

DM-semifinaler
Sådan spilles mandagens DM-semifinaler i herrevolleyball:

Kl. 18.30 Marienlyst-Gentofte.

Gentofte fører 2-1 i kampe.

Kl. 19.45 Middelfart-Hvidovre.

Middelfart fører 2-1 i kampe.

Man skal vinde tre kampe for at gå videre til DM-finalerne.

Marienlysts taktiske fif

Marienlyst er trods 3-1-sejren ude over Gentofte lørdag stadig under pres, da Gentofte fører serien 2-1 i kampe, så Odense-klubben skal vinde mandag aften kl. 18.30 i Marienlystcentret for af fremtvinge en femte og afgørende kamp i Gentofte på onsdag.

Men trænerne Peter Lyø og Kaj Jeppesens taktiske fif med at sætte 202 cm høje Kristoffer Abell ind på hæverpositionen i lørdagens kamp tre var med til at sikre Marienlyst den første sejr i serien, og det åbner naturligvis for spekulationer i begge lejre om, hvordan opgaven skal gribes an mandag aften i Odense.

Marienlyst har haft en noget svigende sæson med blot en femteplads i grundspillet, mens Gentofte vandt grundspillet suverænt. Marienlyst-profilerne Daniel Thomsen, Kristoffer Abell og Martin Trans Hansen har fået lov til sideløbende at satse på beachvolley, og det er gået ud over kontinuiteten hos det regerende mesterhold.

Men Marienlyst har flere gange vist - som i sidste års DM-finaler og i denne sæsons pokalfinale - at Gentofte kan knækkes, når der står en titel på spil.

Marienlyst har været i DM-finalen otte af de seneste ti sæsoner, og syv af de otte gange har Marienlyst vundet DM.

Gentofte har været i DM-finalen de seneste seks år i træk, men fire gange stået som taber.

Middelfart har kun én gang i nyere tid vundet DM. Det var i 2012, hvor Gentofte blev besejret i finalen. Ellers skal vi tilbage til 1970'erne for at finde Middelfarts storhedstid med DM-titler i 1974, 1976 og 1977. I 1976 i øvrigt efter finalesejr over DHG Odense, der selv har vundet guld flere gange - senest i 2003, inden Marienlyst blev elitevolleyklubben i Odense.

To gange har Middelfart og Marienlyst mødtes i DM-finalen - i 2011 og 2006, begge gange med Marienlyst som vinder.

Middelfart og Marienlyst spiller DM-semifinaler mandag aften: Fynsk volleyfinale rykker tættere på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce