Middelfart Volleyball Klub klar til første matchbold

Amerikanske Nicholas Hunt er Middelfarts topscorer og er i denne sæson udnævnt som liagens mest værdifulde spiller. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Middelfart Volleyball Klub klar til første matchbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et ungt Middelfart-hold har overrasket i Volleyligaen ved at spille sig til to muligheder for at vinde guldet mod favoritterne fra Gentofte. Første mulighed er onsdag hjemme i Lillebæltshallen, hvor konfettirørene er ladt i tilfælde af, at holdet fuldender sensationen.

Volleyball: Onsdag aften kan blive en stor en af slagsen i Middelfart. De lokale volley-helte har klokken 19 chancen for at sikre sig Middelfart Volleyball Klub's første danske mesterskab siden 2012 og det andet siden 1977. Det unge hold tilspillede sig en matchbold søndag, da holdet slog storfavoritterne fra Gentofte med 3-2 på udenbane. Middelfart fører 2-1 i serien, som spilles bedst af fem, og klubben har nu to chancer for at vinde mesterskabet - en hjemme i Lillebæltshallen og en i Gentofte. Og i Middelfart satser man på at fuldende overraskelsen allerede onsdag aften med hjælp fra hjemmebanen.

- Interessen er enorm i forhold til, hvad vi er vant til. Hele byen er klar over, at vi skal spille, og de hjemlige omgivelser betyder noget, for man kender lysforhold i hallen og rutinerne og alt det der, siger sportschef i klubben Jacob E. Petersen

- Jeg ser også al mulig energi og muligheder i at publikum nok skal hjælpe os på vej, og vi ved, at vi skal spille rigtig godt igen for at vinde. Der må ikke gå nervøsitet i den. Men det er jeg ikke nervøs for, for holdet har været gode til at holde koncentrationen. Den var der lidt i første semifinale, men siden har drengene været gode til at holde hovedet koldt, siger sportschefen.

Den kølighed, det unge hold har vist mod Gentoftes mange landsholdsspillere, kan overraske nogen, men i Middelfart har man længe vidst, at holdet var både sultent og modent.

- Vi har spillere med stort potentiale, og de har været gode til at få det udløst. Det er kun os i kulissen, som er nervøse. De er gode til at passe træning og udnytte pauserne uden for mange fester og til at spise det rigtige. De har levet meget professionelt, og det kan ses. Vi så, at Hvidovre blev lidt trætte, da vi mødte dem, men det gjorde vores spillere ikke, siger Jacob E. Petersen.

Middelfarts titler
Middelfart Volleyball Klub blev stiftet i 1964, og siden har klubben vundet flere titler. 70'erne var klubbens storhedstid, hvor det blev til både mesterskaber og pokaltitler:Stiftet 1964

Danmarksmester i 1974, 1976, 1977 og 2012.

Vinder af Landspokalen i 1977, 1978 og 1981.

Klar til fejring

At Middelfart kun er en kamp fra at tage mesterskabet og bryde Marienlyst og Gentoftes dominans er allerede en overraskelse. Og et mesterskab vil styrke den udvikling, man har mærket i klubben, mener Jacob E. Petersen.

- Målet var semifinalen inden sæsonen, da vi havde holdet i august og september. Men vi har arbejdet hårdt henover et halvt år og trænet seks gange om ugen, og så udvikler tingene sig også. Vi har formået at holde på spillere og bygge videre på sidste år, og det er det, vi ser frugten af nu. Klubben er i udvikling i forhold til ungdom og bredde, og vi har meget klubføling og bredde lige nu. Derfor vil en DM-titel være kæmpe stort nu, siger han.

Middelfart har vundet fem mesterskaber og fire pokaltitler i sin historie, men efter seks år uden - og 35 år til det forrige - er stemningen elektrisk omkring klubben i disse dage.

- Der er så mange i byen, som følger med, og det hele sitrer her. Det var også stort, da vi brød en lang pause og vandt i 2012, men det her er alligevel noget særligt, siger Jacob E. Petersen, som er klar til stor fest onsdag, men forbereder sig på det hele.

- Vi har både en plan A og en plan B, siger han.

Middelfart Volleyball Klub klar til første matchbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce