Micha væltede Mette af pinden


Micha væltede Mette af pinden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Micha Østergaard var tirsdag det helt store danske lyspunkt i det olympiske svømmebassin. Hun kvalificerede sig til semifinalen i 200-meter butterfly og satte ny nordisk rekord. Og det var ikke hvilken som helst rekord. Den var hele otte år gammel og tilhørte Mette Jacobsen, der havde netop 200-meter butterfly som sin paradedisciplin.

- Det er den bedste rekord, man kan slå, og det er en kæmpe ære, for Mette Jacobsen et ikon i dansk svømmesport, og 200-meter butterfly var hendes bedste disciplin. Jeg er utrolig glad, og det ved jeg, at Mette også er, sagde en glædesstrålende Micha Østergaard efter sit heat.

Hun tilbagelagde de fire bassinlængder i tiden 2.07,77 minutter, og ved første vending var hun under splittiden for verdensrekorden. Hun mistede lidt af pusten på de sidste 50-meter, hvor hun blev overhalet af en konkurrent, men andenpladsen i heatet var nok til ottendebedste tid af alle og dermed en sikker plads i onsdagens semifinale.

- Der er plads til forbedring, for på de sidste 50-meter trækker jeg vejret ved hvert eneste armtag. Det sker, fordi jeg stadig er for urutineret på distancen, sagde Micha Østergaard, mens landstræner Mark Reagan desperat forsøgte at hive Østergaard ud af pressezonen, så også han kunne gratulere med indsatsen.

Holder hun stilen, så venter der en finaleplads, hvilket vil være den første til en dansk svømmer ved OL i Beijing. Der var ellers lagt op til, at Julie Hjorth-Hansen tidligere på dagens skulle snuppe en finaleplads i 200-meter medley. Hun havde kvalificeret sig til semifinalen i femtebedste tid, og hvis hun bare havde holdt samme niveau i semifinalen, var hun avanceret.

Men det gik skævt for Birkerød-svømmeren - helt præcis efter 100-meter.

- Jeg kiksede fuldstændig min vending fra rygsvømning til brystsvømning. Jeg tog et tag for meget og stødte næsten mit hoved ind i bassinkanten. Det burde ikke kunne ske for en som mig, der har prøvet det en milliard gange før, sagde Julie Hjorth-Hansen.

Hun havde egentlig besluttet sig for at stoppe sin karriere efter OL, men dagene i Beijing har bragt hende i tvivl.

- Det har fungeret godt for mig her, og alt omkring OL er så fantastisk, at jeg måske godt kunne tænke mig at prøve det igen, lød de fra Julie Hjorth-Hansen.

Yderligere to danske svømmere var tirsdag i aktion. Det drejede sig om Chris Christensen i 200-meter bryst og Jacob Andkjær i 100-meter fri. De to herrer skuffede dog begge. Med tider langt efter deres personlige bedste var de ikke i nærheden af at komme i semifinalerne.

Micha væltede Mette af pinden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce