Mette Jacobsen fik dispensation


Mette Jacobsen fik dispensation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SVØMNING: Bestyrelsen i Danmarks Idræts-Forbunds (DIF) valgte i går at sige god for Mette Jacobsens deltagelse ved det nært forestående OL. Men Mette Jacobsen kan endnu ikke sige, om hun springer i det olympiske bassin i Athen, for hele sagen har trukket store mentale ressourcer på hende.

- Mette er selvfølgelig glad for afgørelsen, men hun er ikke på nuværende tidspunkt i stand til at vurdere, om hun kommer med til OL. Fysisk er hun helt ok, men mentalt er det et stort spørgsmålstegn, om hun er klar, siger Mette Jacobsens kæreste Kim Jensen på vegne af svømmeren.

Bestyrelses-afgørelse

Svømmestjernens deltagelse ved legene var blevet en bestyrelsesanliggende i DIF, da hun i sidste uge fik en advarsel fra Det Internationale Svømmeforbund (FINA). En dopingtest i forbindelse med EM i maj viste spor af de forbudte stoffer prednison og prednisolon, hvilket kostede advarslen. Det var samtidig en overskridelse af det etiske regelsæt, som DIF vedtog tidligere på året. Men reglerne åbnede op for en dispensation, og den fik Mette Jacobsen.

DIF lagde vægt på, at Mette Jacobsen med en advarsel fik den mildest mulige straf. Både DIF og FINA har også hæftet sig ved, at stofferne ikke er præstationsfremmende, og at Mette Jacobsens kunne have fået en medicinsk godkendelse, hvis hun ønskede at anvende stofferne. De endte i hendes dopingprøve, da hendes personlige læge Allan Bundgaard ved en fejl udleverede prednison til Mette Jacobsen i stedet for penicillin. Det har han skriftligt erkendt over for FINA. Det er endnu ikke afgjort, om Det Europæiske Svømmeforbund vælger af annullere danskerens resultater efter sagen. Men det får ingen betydning for Jacobsens OL-deltagelse, selv om hun netop klarede OL-kravet samme dag, som hun afleverede dopingprøven med det forbudte stoffer i. DIF har nemlig også valgt at sige, at hun sportsligt er kvalificeret til OL, selv om resultaterne annulleres.

Med DIF's afgørelse kan Mette Jacobsen nu fokusere på at blive klar OL

Hun rejser i morgen på træningslejr i Grækenland med den danske OL-trup.

Mette Jacobsen fik dispensation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce