Mere kæft, trit og retning

Kenneth Sahlholdt, træner for GOG's kvinder, varsler en mere kontant linje fra trænerbænken i den nye sæson.
Foto: KIM RUNE

Mere kæft, trit og retning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trænerteamet hos GOG's kvinder vil skære igennem i den kommende sæson - og så er hierarkiet på banen fuldstændigt afklaret

HÅNDBOLD: Når GOG's kvinder tager hul på den nye sæson 3. september med en spændende hjemmekamp mod Viborg HK, bliver det med en trup præget mere af "kæft, trit og retning-disciplin" end i sidste sæson.

Den skarpere ledelsesprofil vil få følgeskab af et helt afklaret hierarki på banen, hvor ingen vil være i tvivl om, hvem der fører taktstokken, og om hvis ord er lov. I toppen af hierarkiet vil man finde målvogter Mette Iversen - netop tilbage efter barsel og i øvrigt gift med Kenneth Sahlholdt - samt den nyudnævnte anfører Kamilla Kristensen - landsholdsspiller og før GOG-tilværelsen kendt navn i Slagelse.

Kenneth Sahlholdt smiler lidt afvæbnende, men er i øvrigt ikke tøvende, mens han siddende ved mødebordet i et af GOG-kontorene på Stærkærvej i Gudme fortæller om nogle af de forandringer, der sker i den nye GOG-sæson - og allerede er ved at ske i forberedelserne til sæsonen.

- Jo, lederstilen bliver mere kæft, trit og retning end selvfungerende grupper. Vi (Kenneth Sahlholdt og assistenttræner Flemming Larsen, red.) vil skære igennem, lyder det fra GOG-træneren, der tilføjer:

- I sidste sæson havde vi en noget uhomogen spillertrup. Blandt andet havde nogle spillere større ambitioner end andre, og der var et slags fladt hierarki med fem-seks spillere, og det gav nogle trælse ting i kulissen. Jeg savnede blandt andet noget holdånd, når det gik skævt... Vi har et bedre hold nu - blandt andet fordi vi nu har en mere homogen trup med et klart hierarki på banen.

- Men er det nødvendigt med sådan et hierarki?

- Så afgjort, når tingene skal fungere optimalt.
GOGs kvindetræner Kenneth Sahlholdt
GOGs kvindetræner Kenneth Sahlholdt
Foto: KIM RUNE

Den bredere liga

Sidste sæsons ottendeplads efter en ujævn indsats skal viskes ud i den nye sæson, hvor målet for GOG-kvinderne er kontant - nemlig en plads i slutspillet. En udvidelse af slutspillet til seks hold i den nye sæson betyder altså top-seks i grundspillet, før målet er indfriet.

Selv om GOG i sidste sæson kun var ét enkelt point fra netop sjettepladsen, er målet om top-seks i den nye sæson ikke ligetil at opfylde, fastslår Kenneth Sahlholdt. Mens han tager sig en slurk vand fra flasken på bordet for at slukke tørsten efter mandagens formiddagstræning, siger han:

- Flere klubber har købt godt ind. Ligaen er blevet bredere... Rent faktisk ser jeg kun SønderjyskE og Slagelse F.H. uden for kampen om en plads i slutspillet.

Men Sahlholdt er altså fortrøstningsfuld på "de gules" vegne, som han sidder dér i kontoret ,hvor lydene fra den igangværende DHF-håndboldskole kun indimellem skærer igennem den lukkede dør. Også selv om sidste sæsons skadesmareridt i truppen endnu ikke er historie. Lige nu - mens forberedelsesfasen til sæsonen går ind i opløbssvinget - er mere end en håndfuld spillere således på skadeslisten. Det gælder blandt andre de to unge stortalenter Line Jørgensen og Nikoline Nielsen samt Marianne Rokne, Anette Hovind Johansen, Joyce Hilster og Trine Jensen.

- Men jeg regner da med, at de alle - undtagen måske Line - er klar til sæsonstarten. For de flestes vedkommende drejer det sig om belastningsskader, og der er tale om rutinerede spillere, så jeg er ikke i tvivl om, at de vil være 100 procent klar til sæsonen, også selv om de ikke har deltaget fuldt i forberedelsesfasen, fastslår Kenneth Sahlholdt.
GOGs kvindetræner Kenneth Sahlholdt
GOGs kvindetræner Kenneth Sahlholdt
Foto: KIM RUNE

Ingen chancer

Unge Line Jørgensen tager GOG ingen chancer med. For 14 dage siden blev det unge kæmpetalent, der er på landsholdet, men endnu ikke har spillet i ligaen, opereret for en meniskenskade. I princippet skulle Line Jørgensen kunne være klar inden for fire til seks uger efter operationen - altså til sæsonstarten. Men Kenneth Sahlholdt siger:

- Nu ser vi... Line kommer i hvert fald ikke på banen, før vi er helt, helt sikre på, at alt er i orden. Det er Lines første alvorlige skade, og mens mere erfarne spillere kender deres krop i forhold til skader - og har en fornemmelse af, hvornår de er klar igen og atter kan være med - så er det altså nyt for Line.

Og så er der jo de andre nye spillere hos GOG. En "sulten" Gabriella Kain fra Sverige i målet, venstrefløjen Petra Skogsberg ligeledes fra Sverige og højrefløjen Louise Pedersen. Kenneth Sahlholdt har allerede noteret sig, at erfarne Louise Pedersen og Maibritt Kviesgaard går godt i spænd.

- Jeg tror, der vil falde en ro over Maibritt. Louises tilstedeværelse kan give hende stabilitet - noget, Maibritt havde lidt problemer med i sidste sæson, fastslår Kenneth Sahlholdt.
GOGs kvindetræner Kenneth Sahlholdt
GOGs kvindetræner Kenneth Sahlholdt
Foto: KIM RUNE

Presset er altid stort

Kenneth Sahlholdt kom lidt sidelæns ind i sidste sæson, da han overtog trænerposten i juli - altså uden at have indflydelse på truppens sammensætning og uden at have kunnet arbejde langsigtet i en forberedelsesfase.

- Det er en helt anden situation op til denne sæson - der er en helt anden ro. Blandt andet har vi arbejdet meget intenst med det mentale - eksempelvis på baggrund af udarbejdede spillerprofiler, fortæller Kenneth Sahlholdt, der ikke føler et øget pres efter sidste sæsons svingende resultater. Som GOG-træneren siger:

- Der er ikke mere pres nu end det, der altid er ved at være træner i ligaen - og ikke mindst i GOG. Det var vel 50 procent af trænerne i ligaen, der blev fyret i sidste sæson... Presset er altid stort.
GOGs kvindetræner Kenneth Sahlholdt
GOGs kvindetræner Kenneth Sahlholdt
Foto: KIM RUNE

Mere kæft, trit og retning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce