Den bedste match ved julestævnet mellem de tunge drenge blev afbrudt på grund af en brækket næse
Boksning: Rudolf med den røde tud er oppe i tiden, når julen synges ind.

Og faktisk var det en rød tud, der ærgerligt afgjorde den bedste af de to supersværvægts-matcher ved det tradionsrige stævne i Bolbro.

For selv om rygterne om den store showmaster Egon "Lillebror" Jacobsen var ilet i forvejen, så var hans kamp som rosinen i pølseenden helt klart mere Ingrid end Lillebror, hvis ellers læserne er så gamle, at de kan huske DR’s børneklassiker fra dengang, fjernsyn var i sort og hvidt og "Bubber" endnu blot var et glimt i sin faders øje.

Og selv om de 600-700 tilskuere i Bolbro havde en fornøjelig eftermiddag, så var Egon Jacobsen med den markante airbag under den hvide bluse som polster ikke i stand til at skjule manglende erfaring og kunnen i ringen.

Jacobsen svingede med næverne, så både sidedommere og tilskuere fik sig én på grineren, men selv om modstanderen Martin Grøn fra Lindholm egentlig havde stoppet karrieren, så var han blevet pudset af til lejligheden og var klart bedst - og vandt 5-0 i en kamp, hvor "Skide godt, Egon" kun sporadisk fik sin markante venstrehånd ind. Til gengæld viste fynboen, at han kunne bokse med både højre og venstre fod forrest.

Stakkels Storebæltsbro

Men Allan Engelhart er også en af de helt tunge drenge, som selv en Storebæltsbro ville slå sig på, hvis den stødte ind i ham. Og han stod for en sjovere match.

Olympia-manden går kun fremad som et container-skib, selv når han løber ind i en forhammer, og det behagede folket at se ham mod Køge-fighteren Wissam Khattar.

Selv supersværvægtere kan være bevægelige, og der blev slået fra alle vinkler af et godt hjerte.

Men allerede i begyndelsen af 1. omgang snøftede sjællænderen lidt over et lige stød på næsen, som blødte mere og mere. I 2. omgang blev stævnelægen Imad El-mansour kaldt i ringen, og efter nogle sekunders inspektion blev kampen afbrudt til Engelharts fordel.

- Jeg tror, at næsen var brækket, sagde El-mansour under det højtbelagte smørrebrød i pausen mellem de to stævnehalvdele.

Khattar ærgrede sig voldsomt, og det samme gjorde tilskuerne, der var blevet underholdt så gedigent af slag, der var tunge som bundgarns-pæle.

Camilla så stærk ud

Olympia ser ud til at have endnu en pige-bokser på vej med visse muligheder.

Weltervægteren Camilla Iversen står godt på begge ben, er bygget solidt og ser fornuftigt sin modstander an.

Viborgs Rikke Pedersen startede bedst, men midtjyden fik hurtigt respekt for fynboens højre kryds, der var tungt. Allerede i 1. omgang var gæsten til tælling, og i 3. omgang valgte kamplederen at skåne Rikke Pedersen ved at afbryde opgøret til Camilla Iversens fordel.

Olympias sværvægter Jacob Olsen lå længe lunt i svinget mod Gram-bokseren Rasmus Mikkelsen, der kun ventede på at lægge sin fynske modstander ned.

Men Olsens lange lige arbejde bar frugt, indtil fynboen døde af de kilotunge Gram-slag, som indimellem fik Olympia-mandens hovede til at virre faretruende.

- Kom nu Rasmus. Han er helt færdig, råbte en jysk fan-delegation fra mørket, hvor hun sne-bajere og andre læskende drikke havde en fremtid.

Tapper Olsen

I 3. omgang måtte der også tælles to gange over den tapre Jacob Olsen, og end ikke en advarsel til Gram-bokseren ændrede på den jyske sejr.

Til gengæld må man beundre Olympias unge weltervægtsbokser Christoffer Mikkelsen, der fantastisk skar ringen af mod Humam Hamdoun fra BK Århus og konstant var i kontrol med flot teknisk boksning og et fornemt overblik.

Publikum kom ikke helt op på de før så frygtede barrikader, selv om et par svende tog hinanden under armen på vej ud mod Friggasvej syngende:

- Vi er ikke som de andre, vi er noget for os selv...

Det er julestævnet fortsat også.

Se flere billeder:

www.fyens.dk/sport
  • Fyens Stiftstidende