Men holder idyllen?

Den fynske triumf lørdag aften i Prag er en realitet. Nicki Pedersen (tv) og Hans Andersen satte fjorten dage efter VM-sejren for hold streg under, at Danmark er verdens bedste speedwaynation lige nu ved at snuppe de to øverste pladser på podiet. Her er de klar til at blive fejret i den gamle stad - Hans Andersen i den gule dragt, der er en hyldest til hans store idol, Erik Gundersen. På fredag står de to stjernekørere fra Fyn over for hinanden ved DM. Her skal Hans Andersen forsvare sin titel fra 2007.
Foto: Polfoto

Men holder idyllen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter sejr i hold-VM satte Danmark og Fyn atter trumf på i Prag. På fredag mødes de to fynske top- kørere så i direkte konfrontation

ANALYSE

SPEEDWAY: 19. juli vandt Danmark VM i hold-speedway... Og netop med tryk på hold. Samtlige kørere på det danske hold havde nemlig deres momenter - når én faldt lidt ud, var en anden klar til at tage over.

At verdensmesterskabet ikke var en tilfældighed - og at Danmark (og specielt Fyn!) for øjeblikket sidder ubestridt på speedwaytronen - ja, det blev der slået to tykke streger under lørdag aften på Marketa Stadium i Prag. De to fynboer, verdensmester Nicki Pedersen og Hans Andersen, tog sig af Grand Prixets to første pladser, mens de to andre danskere i feltet, Bjarne Pedersen og Niels-Kristian Iversen, begge var tæt på at køre sig i semifinalerne.
Nicki Pedersen and Hans Andersen, both from Denmark, and Jason Crump from Australia, from right to left, compete during the final race of the FIM Czech Republic Speedway Grand Prix in Prague on Saturday, Aug. 2, 2008. Pedersen won, Andersen placed second and Crump took third position. (AP Photo/CTK, Stanislav Peska) ** SLOVAKIA OUT **
Nicki Pedersen and Hans Andersen, both from Denmark, and Jason Crump from Australia, from right to left, compete during the final race of the FIM Czech Republic Speedway Grand Prix in Prague on Saturday, Aug. 2, 2008. Pedersen won, Andersen placed second and Crump took third position. (AP Photo/CTK, Stanislav Peska) ** SLOVAKIA OUT **
Foto: Polfoto

Turbulent tid

Midt i en turbulent tid med frygt for mavekramper og på skrap diæt bestående af blandt andet lyst brød, revne æbler og cola fik Nicki Pedersen den første - og uden tvivl befriende - Grand Prix-sejr i denne sæson. Efter at have været på podiet i samtlige fem Grand Prixer før Prag var en sejr egentlig ikke en nødvendighed rent pointmæssigt for Nicki Pedersen, men mentalt kom sejren på det helt rigtige tidspunkt for fynboen. På det seneste har han tydeligvis været noget irriteret over snakken og skriverierne om, "at Nicki Pedersen er stabiliteten selv, men hvorfor kan han ikke vinde et Grand Prix?". Lørdag aften lukkede den fynske verdensmester effektivt den slags spørgsmål med nogle imponerende forbikørsler - og ikke mindst med nogle formidable starter. Hvis nogle var i tvivl før lørdagens løb i Prag, så var de det ikke bagefter: Nicki Pedersen er ubestridt verdens bedste speedwaykører for øjeblikket. Ud over sejren øgede Nicki Pedersen også sit forspring til rivalen Jason Crump fra Australien i den samlede VM-stilling fra 10 til 15 point.

Glædeligt gensyn

For den anden fynbo, Hans Andersen, der vandt på Marketa Stadium i 2006, blev 2008-gensynet altså også af den glædelige slags. Efter svingende kørsel i de indledende heat slog Hans Andersen rigtig til i første semifinale efter at have skiftet cykel. På snedig kørsel fik han endog udmanøvreret Nicki Pedersen og henvist ham til andenpladsen, selv om Nicki Pedersen var i front ind i første sving. Cool gik Hans Andersen helt ned i banen - til kridtstregen - og fandt belægning, der fik ham til at spurte inden om Nicki Pedersen og i spids. I finalen var Nicki Pedersens sejr til gengæld suveræn. Trods presset i starten af finaleheatet af netop Hans Andersen fik Nicki Pedersen sig hurtigt vristet fri, og han vandt finalen suverænt med flere længder foran Hans Andersen og med Jason Crump på tredjepladsen.

Umiddelbart efter at rytterne var kommet over målstregen, kiggede Nicki Pedersen sig tilbage over skulderen og noterede sig med et smil og et vink til Hans Andersen sin tydelige tilfredshed med, at Hans Andersen havde spærret for Jason Crumps adgang til andenpladsen.

Podiet i syne

For Hans Andersen var andenpladsen til gengæld som vand i ørkenen. Efter svingende kørsel i de fem første Grand Prixer - og i sæsonen i det hele taget - er fynboen således nu på en femteplads i den samlede VM-stilling - med kun 13 point op til Greg Hancock på tredjepladsen. En podieplacering, som er Hans Andersens mål for sæsonen, ser pludselig ikke længere så uopnåelig ud.

For kun ét år siden var de to fynske stjernekørere - med de meget forskellige temperemanter - i struben af hinanden efter sammenstød både på banen og i medierne. For øjeblikket virker den fynske pardans nærmest helt idyllisk. Spørgsmålet er imidlertid, om idyllen holder på fredag, hvor de to topkørere står i direkte konfrontation ved anden afdeling af det individuelle DM i Outrup. Efter første afdeling står de to helt lige.

Men holder idyllen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce