Med naturtalentet i spids


Med naturtalentet i spids

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Det er Alex.

- Alex er én af dem.

- Alex.

Det må have været noget specielt for den fynske super-rytter Alex Rasmussen at følge sidste uges præsentation af det fynske cykelhold, Team Energi Fyn.

Hver gang Tommy Poulsen, legendarisk sportsredaktør på Horsens Folkeblad, som interviewer på scenen spurgte teamets unge rytter om forbilleder, blev "Alex" nævnt igen og igen. Og det kun få år efter, at Alex Rasmussen som helt ung rytter med opdragelse i Cykling Odense selv blev spurgt til sine forbilleder på samme scene.

Vokset ud af cykelunionens intense banesatsning er Alex Rasmussen altså nu selv en stjerne. I første omgang primært på bane - blandt andet som verdensmester i parløb og i holdforfølgelsesløb samt med en stribe sejre i 6-dagesløb sammen med Michael Mørkøv bag sig.

Med tilknytningen til Team Saxo Bank er Alex Rasmussen imidlertid også - under team-ejer Bjarne Riis’ vinger - klar til at indtage landevejene med sandsynlig deltagelse i de to forårsklassikere Flandern rundt og Paris-Roubaix.

I forbindelse med det 48. københavnske 6-dagesløb, som Rasmussen-Mørkøv vandt i sidste uge, spurgte jeg netop Bjarne Riis om Alex Rasmussens potentiale og fik det lidt kryptiske svar:

- Det er egentlig op til Alex selv!

Det svar gemmer den kendsgerning, at naturtalentet Alex Rasmussen - af flere beskrevet som det mest alsidige talent nogensinde i dansk cykling - er kommet langt forholdvist nemt, og at det store spørgsmål derfor er, om den lidt flegmatiske fynbo er klar til at lægge den store portion blod, der skal til for også at træde mod den absolutte top på landevejen.

Under alle omstændigheder er der indtil videre god grund til at kippe med flaget for indsatsen fra den fynske "motor" Alex Rasmussen.

Sammen med Michael Mørkøv er Alex Rasmussen ved at opbygge en ny, stærk dansk 6-dagestradition, der samtidig giver showet ny troværdighed og en ekstra sportslig dimension. Jo, de to danskere vandt i København "som ventet" af de klassiske skeptikere af 6-dagesløbet. Men dertil er kun at sige, at Rasmussen-Mørkøv altså også vandt i Gent. Og i Berlin. De to danskere har overført deres kraft, overblik og kirurgiske præcision under topfart fra parløbet til 6-dagesløbet.

Det virker ærlig talt som om, at kun "the sky is the limit" for Alex Rasmussen i spidsen for det kuld af nye, danske ryttere, som er vokset frem af den målrettede banesatsning og som også omfatter en anden fynsk rytter, Casper Jørgensen, hvis han ellers kan komme fuldt tilbage fra sin alvorlige knæskade.

I øvrigt et meget sympatisk og tilgængeligt kuld af ryttere, der samtidig er præget af stor integritet, og i de seneste års forløb mod storhed har været befriende bastante i deres fordømmelse af cykelsportens kemiske vildveje.

Med naturtalentet i spids

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce