Med lodder og trisser: Odense HC klemte en sejr hjem i Aarhus

Jan Pytlick var tydeligt frustreret over især angrebsspillet, og flere gange var cheftræneren ved at rive håret af sig selv. Foto: Ole Nielsen

Med lodder og trisser: Odense HC klemte en sejr hjem i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus United gjorde det helt spændende til sidst mod Odense HC. 23-22 vandt fyboerne en kamp, hvor hjemmeholdet havde held til at skabe kaos.

Håndbold: Det var ikke kønt, men det var vigtigt, da Odense HC slog Aarhus United på udebane fredag aften. Kun et enkelt mål blev forskellen i en kamp, som var fuld af hårde tacklinger og tekniske fejl.

Som forudsagt af cheftræner Jan Pytlick kom hjemmeholdet, Aarhus, fra kampens start ud med et aggressivt forsvar. Nogle gange i en regulær 3-3. Og de første Odense-angreb løste det godt. Når Mie Højlund og Stine Jørgensen blev presset, var de gode til at finde Kathrine Heindahl bag Aarhus' forreste tre. Den strategi blev brugt fornuftigt frem til stillingen 6-6, hvor Heindahl stod for fire af de seks scoringer.

Men da stregspilleren fik en pause, faldt fynboernes angreb lidt i kadence. Gæsterne formåede stadig at spille sig frem til chancer, men enten blev de brændt, eller også smuttede bolden fra afslutteren. I den anden ende havde især hjemmeholdets Julie Pontoppidan held til at bryde igennem forsvaret, og efter et stående skud af Pontoppidan stod det pludselig 9-6 til Aarhus, og nervøsiteten var til at spore hos de medrejsende fans.

Det var den måske også hos Jan Pytlick, som måtte bruge en timeout. Men med lidt justeringer og et tårnhøjt tæskehold bestående af Tranborg, Jørgensen, Heindahl og Madsen i forsvaret, spillede Odense sig tilbage til en pausestilling på 10-10.

Aarhus United - Odense HC 22 - 23 (10 - 10)
Ligaen, kvinderKampens gang: 1-2, 3-3, 5-4, 6-6, 9-9, (10-10) 12-10, 13-11, 14-14, 16-16, 17-18, 18-21, 22-23.

Mål: Aarhus United: Louise Kristensen 1, Julie Pontoppidan 5, Simone Petersen 1, Sofie Flader 3, Biena Haraldsdottir 7, June Bøttger 1, Majbritt Toft Hansen 3, Charlotte Mikkelsen 1 Odense HC: Freja Cohrt 3, Maja Jakobsen 1, Mette Tranborg 4, Kamilla Kristensen 3, Nadja Offendal 1, Stine Jørgensen 3 Mie Højlund 3, Kathrine Heindahl 5.

Bedste spillere: Aarhus United: Julie Pontoppidan Odense HC: Mette Tranborg

Udvisninger: Aarhus United: 2 Odense HC: 1

Tilskuere: 871

Dommere: Henrik Mortensen og Jesper Kirkholm Madsen. Præstation: Tæt på rimelig

Odense HC's næste kamp: Tirsdag 6. marts 19.30: Odense HC - Team Esbjerg
Kathrine Heindahl var på skånetid efter en fodskade, men når hun spillede havde hun god plads at arbejde på. Foto: Ole Nielsen
Kathrine Heindahl var på skånetid efter en fodskade, men når hun spillede havde hun god plads at arbejde på. Foto: Ole Nielsen

Tæt til slut

Fra anden halvlegs begyndelse fik Odense-tilskuerne sig endnu en lille forskrækkelse, da Aarhus kom ud fra pausen i noget højere gear end gæsterne og slog et hul. Men Odense har den luksus at have to stærke skytter, og Mette Tranborg og Stine Jørgensen fik banket Odense HC på omgangshøjde med de lyseblå igen.

Kampen var hele vejen igennem præget af rod og kaos. Et kaos, hjemmeholdet havde held til at skabe, og som i høj grad var til de undertippedes fordel. Gang på gang havde Aarhus held til at bremse Odense med det aggressive forsvar, så gæsterne måtte starte forfra.

Måske derfor brugte Jan Pytlick Mie Højlund mere end i de seneste kampe. Og med gode aktioner som gennembrudsspiller og spilfordeler, var hun en af dem, som sørgede for, at Odense fik lavet et lille hul på tre mål med ti minutter igen. I den anden ende var det kun hjemmeholdets Birna Haraldsdottir, som for alvor kunne skyde over Odense-forsvaret og holde Aarhus inde i kampen.

Kampens sidste ti minutter bød på to gode forsvar, som med vidt forskellig strategi - Odense med det flade og Aarhus med det høje - spolerede angreb på stribe. Og så så hullet på tre ud til at være nok. Men efter to tekniske fejl og to Aarhus-scoringer - en på frit mål - var hullet pludselig kun 23-22. Og så pressede Aarhus for alvor højt. Og det var lige ved at lykkes. Med få sekunder igen begik Odense skridt, men med kun tre sekunder på uret var der ikke tid nok for hjemmeholdet. Og så endte kampen 23-22 til Odense, som fik lov at kæmpe rigtig hårdt for de vigtige to point.

Ifølge Mie Højlund var der noget galt med Odenses indstilling til kampen . Foto: Ole Nielsen
Ifølge Mie Højlund var der noget galt med Odenses indstilling til kampen . Foto: Ole Nielsen

Ikke godt nok

En af dem, der måtte kæmpe med det hidsige Aarhus-forsvar var Mie Højlund, som Jan Pytlick tydeligvis havde udset som en af dem, der kunne åbne jyderne op. Men efter kampen var hun ikke tilfreds med den måde hun selv og holdet spillede på.

- Jeg synes, vi spiller langsomt, og det flyder ikke. Vi har slet ikke held til at komme til frie chancer. I forsvaret står vi okay, men vi spiller ikke en god kamp, sagde Mie Højlund, som mente, at indstillingen ikke var, hvad den skulle være i så vigtig en kamp.

- Man kunne mærke, at vi ikke havde sat os nok op til den her kamp, og det skal der selvfølgelig laves om på mod Esbjerg, for det bliver en rigtig svær kamp. Og der kan vi ikke spille som i dag, sagde hun.

Med en sejr til Odense mod Esbjerg vil jyderne være elimineret fra kampen om andenpladsen. Skulle Odense derimod tabe til ligaens nummer fire hjemme i Odense Idrætshal, så overgiver Odense HC muligheden for at afgøre tingene selv til FC Midtjylland, som kun er et point efter fynboerne.

Med lodder og trisser: Odense HC klemte en sejr hjem i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce