Med jernvilje gennem søndagen

- Det har været en rigtig sjov weekend. En god oplevelse, siger Jesper Nøhr Bertelsen om weekendens udtagelse til DGI’s Verdenshold. Søndag formiddag var han parret med Camilla Mølgaard Hansen, da de resterende 40 gymnaster skulle vise bedømmerne, at de også kan arbejde sammen to og to.
Foto: Andreas Bang Kirkegaard

Med jernvilje gennem søndagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

40 gymnaster har klaret de krævende fysiske udfordringer og er blevet udtaget til bruttotruppen til Verdensholdet
Nu er der kun samtalen tilbage. Og ventetiden

Gynmastik: De vil med garanti have stive ben her til morgen, de 40 gymnaster som efter en lang weekend med krævende udfordringer nu udgør bruttotruppen til DGI’s Verdenshold.

Armene vil nok også være stive. Og skuldrene.

Og knæene vil nok være ømme. Lige som resten af kroppen.

For siden fredag aften har de arbejdet sig gennem utallige spring, balance-positurer og små serier til musik, så søndag formiddag kunne ømheden og trætheden aflæses i ansigterne på gymnasterne.

Især da de i træningen af en serie blev tvunget ud i positioner, hvor arme og ben skulle være helt strakte.

- Jeg er lidt øm i musklerne. Jeg kan godt mærke, vi har lavet mange split og været meget nede i spagat. Men det skal bare overvindes, siger 23-årige Camilla Mølgaard Hansen fra Bolbro Gymnasterne, mens hun fylder depoterne op igen med en tiltrængt tallerkenfuld frokost.

Kører på sidste vers

Hun er en af de 180 gymnaster, der fredag eftermiddag mødte op i DGI-Huset i Vejle. Klar til at vise sig frem og til at presse sig selv til det yderste i håbet om at komme med på Verdensholdet.

Lørdag blev gruppen ført igennem en lang række gymnastiske øvelser, inden den via tre udskillelser blev skåret ned til de 40 gymnaster, som stadig har chancen for at komme på Verdensholdet.

Søndag skulle de 20 piger og 20 drenge så vise deres værd sammen med en partner i en gymnastisk serie, som to tidligere Verdenshold-gymnaster viste for dem.

Og så var det, trætheden for alvor begyndte at melde sig.

- Jeg er ved at køre på sidste vers. Det er godt, der kun er to timer tilbage.

- Nu som jeg sidder her, kan jeg godt mærke trætheden, men når kroppen kommer i gang igen, og man er på, så kører det bare. Så kører man på adrenalinen, siger Svendborg-gymnasten Jesper Nøhr Bertelsen med et smil efter frokost. Inden udtagelsernes sidste fysiske udfordring.

Vilje er det vigtigste

Men både Camilla Møl- gaard Hansen, Jesper Nøhr Bertelsen og resten af gymnasterne er klar over, at den trætte, ømme og tunge krop ikke må få overtaget, hvis de vil overbevise Verdensholdets instruktører og ledere om, at de skal tage dem med på den gymnastiske tur rundt i verden.

- Her er så mange dygtige gymnaster, så det bliver marginaler, der afgør, hvem der kommer med.

- Så nu er vilje bare det vigtigste. Det er det, de gerne vil se. Det er viljen, man hiver frem til sidst, fordi man gerne vil det her. Det er det, man træner for, siger Camilla Mølgaard Hansen og kigger med et stålfast blik i øjnene op fra tallerkenen med en stadigt svindende mængde rugbrød, frikadelle og pasta.

- Jeg er træt, men jeg ved, hvad det her betyder, så jeg vil hive det sidste frem. Det betyder sindssygt meget, og det er noget, jeg har kæmpet for i vildt lang tid.

- At komme på Verdensholdet er en drøm, der går i opfyldelse, og som jeg har kæmpet for i lang tid, fortæller hun.

Det er anden gang, Camilla Mølgaard Hansen er med til Verdensholdets udtagelse. Det var for to år siden, hvor hun lige netop ikke kom med i bruttotruppen, fordi hun ikke var så trænet i rytmisk gymnastik.

- Men jeg er blevet meget bedre siden, og jeg har virkelig trænet meget med det de sidste to år. Jeg er meget bedre til at lære nye ting og være på i øvelserne. Så kan jeg give den fuld gas hele tiden, mener Camilla Mølgaard Hansen.

Det ypperste

For 22-årige Jesper Nøhr Bertelsen vil en plads på Verdensholdet også være opfyldelsen af en drøm.

- Jeg har dyrket gymnastik hele mit liv, og for mig er Verdensholdet det ypperste. Det er de bedste gymnaster, der er med til udtagelserne, og jeg har set op til mange af de tidligere gymnaster på Verdensholdet.

- Og så er det en mulighed for at se verden, forklarer Jesper Nøhr Bertelsen, der for første gang er med til udtagelses-weekenden.

- Inderst inde havde jeg måske nok en forventning om, at jeg ville nå så langt, som jeg er, men det er svært at sætte forventningerne op.

- Så først handlede det bare om at komme igennem den første udtagelse, men jo længere hen vi kom, jo mere blod på tanden har jeg fået.

Derfor er han både glad for og stolt over, at han er blandt de sidste 40 gymnaster, som i morgen og onsdag skal igennem den sidste udfordring: Samtalen.

Torsdag får de så svar på, om de er blandt de 28 gymnaster, som det næste år skal udgøre Verdensholdet.

Men ventetiden bliver lang.

- Jeg vil nok have 90 procents fokus på samtalen og 10 procent på skole. Det bliver svært de næste dage, for man tænker hele tiden på, hvad man kunne have gjort bedre og anderledes. Men sket er sket.

- Jeg har givet alt, og set over det hele er jeg tilfreds, siger Jesper Nøhr Bertelsen.

Det samme gælder Camilla Mølgaard Hansen.

Deres planer for i går aftes - efter de sidste øvelser i DGI-Huset - var dog ikke ens. Jesper Nøhr Bertelsens planer for søndag aften indeholdt en sofa, en film og en bajer til at fejre pladsen i bruttotruppen.

Camilla Mølgaard Hansen overvejede søndag over frokosten at få plads til en træning med holdet hjemme i Bolbro. Og en stor plade chokolade.

- Det må man gerne efter sådan en weekend.

Med jernvilje gennem søndagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce