Matti Breschel fuldførte sin mission

Et stolt Matti Breschel leverede varen i slutspurten og snuppede den gule førertrøje i Post Danmark Rundt på etapen fra Skjern til Sønderborg. Nu skal han så forsøge at holde fast på dagens enkeltstart. Thomas Sjørup/POLFOTO

Matti Breschel fuldførte sin mission

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Matti Breschel fik allerede på andendagen af Post Danmark Rundt opnået sit mål: at vinde en etape og få den gule trøje

CYKLING: Lettet, glad og med et glimt i øjet rullede Team CSC Saxo Banks Matti Breschel stille og roligt op til podiet i aftes, for at lade sig hylde som vinder af Post Danmark Rundts anden etape fra Skjern til Sønderborg.

Lettet, fordi han havde fået en reprimande af sportsdirektør Lars Michaelsen dagen før, hvor han kun kom ind som nummer fire. Glad fordi han havde opnået det, han havde sat sig som mål allerede inden løbet.

- Missionen er fuldført. Jeg gik efter at vinde en etape ligesom sidste år, og det er jo dejligt, at jeg allerede har formået det, sagde han.

Sidste år vandt han også anden etape, der dengang blev kørt til Århus. I den samlede stilling endte han løbet som nummer tre.

Men selv om Matti håber på en gentagelse af succesen, er der langt fra en sejr i en massespurt på anden etape og til at fuldføre et løb i top-3.

- Vi må se, hvordan det går med etapen i Vejle. Hvis jeg kan indhente noget tid der, så tror jeg, at jeg har en chance. Men det kræver, at jeg har nogle sekunder inden enkeltstarten, for den er ikke min stærke side, selv om jeg har trænet mere på det, sagde han.

Tabte på enkeltstarten

Det var netop på enkeltstarten i Næstved sidste år - i øvrigt meget nær Mattis egen hjemmebane - at han smed de afgørende sekunder og måtte aflevere den gule førertrøje.

Nu er han i den igen, og da det bliver annonceret i højttaleren, at han har sikret sig den prestigefyldte trøje løftede han øjenbrynene og smilede stort.

- Vores sportsdirektør, Lars, vidste jo godt, at jeg var skidesur over, at jeg kun kom ind som nummer fire onsdag, når nu de andre havde kørt for mig. Så jeg vidste, at jeg skulle hive den etapesejr hjem i dag, sagde Matti Breschel.

Ingen overraskelse

Kollegaen Michael Blaudzun, der selv sad med i det sidste udbrud, der blev hentet kort før opløbet, var ikke overrasket over Matti Breschels sejr.

- Matti skal bare have at vide, at han godt kan, og så går han ud og gør det, sagde Michael Blaudzun.

Tæt i toppen

Ind som nummer to på etapen kom Silence-Lottos Jurgen Roelandts og nummer tre blev Gerolsteiners Markus Zberg, der også onsdag blandede sig i toppen. Zberg er kun tre sekunder efter Breschel, mens Roelandts er syv sekunder efter inden dagens måske afgørende enkeltstart.

Breschel fører desuden pointkonkurrencen og ungdomskonkurrencen, mens Martin Mortensen fra Designa Køkken fører bakkekonkurrencen. (ritzau)

Matti Breschel fuldførte sin mission

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce