Den fynske herredouble-spiller bliver makker med unge Mathias Christiansen fra Gentofte ved det individuelle EM i Frankrig

I fraværet af den hjerneopererede Carsten Mogensen får Mathias Boe fra Odense Badminton Klub ny makker, når det individuelle EM løber af stabelen i Frankrig fra 26. april til 1. maj.

Badminton Europe har således tildelt Mathias Boe og den unge Gentofte-spiller, Mathias Christiansen, et wildcard til turneringens herredouble.

- Jeg glæder mig rigtig meget. Boe er en, som jeg prøver at lære af til hver træning, så derfor glæder jeg mig til den læreringsproces, der er i at spille med ham, siger Mathias Christiansen, der har fået sin badmintonopvækst på Bornholm, til Badminton Danmarks hjemmeside.

Mens Mathias Boe tidligere har vundet guld ved EM i 2012 sammen med Carsten Mogensen, bliver det første gang, at Mathias Christiansen deltager. Det bliver samtidig første gang, at Mathias Boe og Mathias Christiansen stiller op til en turnering sammen.

- Nu skal vi træne sammen her i Brøndbyhallen (elitetræningscentret, red.) op til mesterskabet, hvor vi skal have styr på nogle aftaler, og så må vi se, hvordan det går, siger Mathias Christiansen.

I alt 20 danske spillere skal til EM. Der er blandt andre to fynske debutanter i Sara Thygesen og Maiken Fruergaard. Fynske Viktor Axelsen, der nu stiller op for Værløse, er selvfølgelig også udtaget til mesterskaberne.

Ved det seneste EM for individuelle i 2014 vandt Jan Ø. Jørgensen, Joachim Fischer/Christinna Pedersen og Christinna Pedersen/Kamilla Rytter Juhl guld til Danmark, og de vil have mulighed for at gentage den triumf, da de også er udtaget.

EM for individuelle bliver spillet i Vendée, Frankrig. I 2017 kommer EM for individuelle til Danmark, når Kolding er værtsby i uge 17 (24.-30. april). Danmark var senest vært for EM for individuelle i 2008, da Herning lagde hal til.

Landsholdstruppen til EM for individuelle er:

Herredouble:
Mathias Boe/Mathias Christiansen, Odense BK/Gentofte
Mads Conrad-Petersen/Mads Pieler Kolding, Skovshoved/Team Skælskør-Slagelse
Kim Astrup/Anders Skaarup Rasmussen, Team Skælskør-Slagelse

Damesingle:
Line Kjærsfeldt, Værløse
Anna-Thea Madsen, Værløse
Natalia Koch Rohde, Skovshoved

Herresingle:
Jan Ø Jørgensen, Svenstrup
Viktor Axelsen, Værløse
Hans-Kristian Vittinghus, Team Skælskør-Slagelse
Emil Holst, Skovshoved

Damedouble:

Kamilla Rytter Juhl/Christinna Pedersen, Skovshoved
Sara Thygesen/Maiken Fruergaard, Odense BK

Mixdouble:
Joachim Fischer/Christinna Pedersen, Skovshoved
Niclas Nøhr/Sara Thygesen, Solrød Strand/Odense BK
Mathias Christiansen/Lena Grebak, Gentofte/Solrød Strand

  • SportFyn

Mere om emnet

Se alle
Efter hjerneoperation: Carsten Mogensen melder sig klar

Efter hjerneoperation: Carsten Mogensen melder sig klar

Usikkert om hjerneopereret badmintonspiller skal til OL

Usikkert om hjerneopereret badmintonspiller skal til OL

Mogensen-tilstand giver badmintonforbund OL-dilemma

Mogensen-tilstand giver badmintonforbund OL-dilemma