HC Odenses brasilianske keeper Chana Masson er en vigtig del af klubbens evne til at tilknytte stjernespillere fra det sydamerikanske land.

Lørdag blev en stor dag for HC Odense-projektet, for ud over sejren mod Sønderjyske og den fornyede Liga-billet kunne klubben også præsentere endnu en brasiliansk VM-stjerne i form af fløjen Jessica Quintino.

I forvejen har HC odense tilknyttet målmand Chana Masson, og i næste sæson kommer playmakeren Ana Paula Rodrigues til byen.

Direktør Mark Jespersen peger på målmanden som en vigtig faktor.

- Ud over, at vi naturligvis har gjort et stort forarbejde og også har fundet budgettet til at hente Quintino, handler det også om, at vi i Chana Masson har en figur, der betyder meget for de andre brasilianske spillere.

- Chana har altid hjulpet de yngre medspillere på vejen mod Europa, som er en helt anden sag på mange fronter, ikke mindst på en række praktiske ting. Dér er Masson en stor støtte, og det betyder meget for de to andre brasilianere, at de ved, at Masson er i Odense allerede nu, siger Mark Jespersen til Sport Fyn.

HC odense har i en lang række år været nordeuropæiske mestre i visioner, og på de interne linjer har man gjort det godt på mange fronter, og der er styr på økonomien og på ledelsen i klubben, men igen i denne sæson kostede skader dyrt på resultatsiden.

Men det rasler ind med sponsorer, og afslutningen på sæsonen har givet appetit på mere, og ledelsen og aktionærerne med den rutinerede advokat og Spacemakers-bassist Jørn Bonnesen i spidsen er klar til at lade kronerne følge de flotte budskaber.

Lørdag blev der tilmed kørt over 400.000 kroner ind i et sponsorcykelløbet, og det kan kun styrke fundamentet.

HC Odense mangler at møde Randers, hjemme og Viborg, ude, men de to kampe kan spillerne primært bruge til udvikling nu, hvor alt handler om næste sæson, hvor eks-landstræner Jan Pytlick ser ud til at kunne arbejde med et yderst spændende mandskab.

  • SportFyn