Massakren på 13. etape


Massakren på 13. etape

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FARVELLER:Flere af de store ryttere stod af i går, blandt andre Tyler Hamilton
CYKLING: Lørdag blev en dag, hvor verdens hårdeste etapeløb for alvor krævede sine ofre. Også blandt favoritterne. Phonaks Tyler Hamilton stillede cyklen og er ude af årets Tour de France.

Hamilton, der sidste år kørte i CSC-trøjen, valgte efter 100 kilometer af gårsdagens etape fra Lannemezan til Plateau de Beille at vende cyklen og trille ud af løbet. Den lille amerikaner var inden årets Tour udråbt som en af de største udfordrere til den femdobbelte Tour-konge Lance Armstrong.

Men et styrt på sjette etape har givet Hamilton store rygsmerter, og det er grunden til, at Phonak-rytteren valgte at stå af.

- Før starten var Tyler bekymret for, at han muligvis ikke kunne gennemføre. Men sådan er livet. Men det kunne have været værre. Han kunne have været tvunget til at stige af dagen efter styrtet på sjette etape, for det var et slemt styrt, siger Phonaks holdchef, Urs Freuler.

Allerede på fredagens etape led Tyler Hamilton i sadlen, men gennemførte med et tidstab på 3,5 minutter til Lance Armstrong til følge.

Sidste år i CSC-trøjen gennemførte han Touren med et brækket kraveben, ligesom han året før også gennemførte Giro d'Italia med samme type skade.

Hamilton var imidlertid ikke den eneste, der måtte give op på Tourens anden dag i Pyrenæerne.

Sidste års nummer fem, spanieren Haimar Zubeldia, og russiske Denis Menchov, der vandt ungdomskonkurrencen i fjor, måtte også give op på 13. etape ligesom Gerrit Glomser fra Saeco og Gerolsteiners Fabian Wegmann.

Ibans store kvaler

Euskaltels Iban Mayo, der inden Touren var tippet til at kunne true Armstrong, stod også af cyklen, men kom dog hurtigt op på den igen. Efter 141 kilometer - på stigningen op til Col d'Agnes - ville baskeren ikke mere, men efter en hurtig snak med holdledelsen og efter opmuntringer fra sine holdkammerater og konkurrenter valgte den 26-årige Euskaltel-rytter at fortsætte, selv om han var tydeligt mærket af strabadserne.

Han fuldførte etapen, men kom først ind hele 37,40 minutter efter Armstrong. Mayo er nu over 45 minutter efter den gule trøje i det samlede klassement.

Massakren på 13. etape

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce