Markussens mesterværk


Markussens mesterværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TRIUMF: Rudy Markussen slog Danilo Häussler med brækket hånd og blev europamester i Frankfurt
BOKSNING: Netop som hans 27-års fødselsdag var overstået, gav Rudy Markussen sig selv den bedste af alle gaver. Et europamesterskab i supermellemvægt. EM-titlen blev sikret efter en intens, dramatisk og meget lige kamp mod tyskeren Danilo Häussler, der på hjemmebanen i Brandenburger-halle i Frankfurt an der Oder flere gange var i kanvassen og aldrig for alvor truede Stald Palle-bokseren, der boksede størstedelen af kampen med en brækket hånd.

Dermed sikrede Rudy Markussen sig det EM-bælte, der var blevet ledigt, efter at Mads Larsen opgav sin titel.

Kontra-boksning

Markussen taktik til kampen mod Häussler var klar. Det handlede om at lade tyskeren angribe og så straffe ham, når chancen bød sig. Men i de to første omgange glemte den boksende ejer af et fitnesscenter tilsyneladende sin plan, for han angreb Häussler, der havde nok at gøre med at holde sin hårdtslående modstander væk. Det lykkedes dog ikke for hjemmebanefavoritten, der allerede efter fire minutters boksning måtte indkassere en af de flænger, der så tit har voldt ham problemer.

Derefter gearede Markussen ned for tempoet og overlod initiativet til Häussler, der i sin monotone stil forsøgte at ramme Markussen. Kampen udviklede sig til en intens affære, hvor den senere europamester nogle gange var ved at glemme sin enkle opskrift om ikke at gå i slagsmål med tys-keren, der pointmæssigt satte sig på tredje og fjerde omgang.

Häussler i gulvet

Men i femte omgang fik en klogt boksende Markussen vished for, at den henholdende kontrastil kunne give ham EM-titlen, som Häussler var indehaver af, indtil han i oktober sidste år tabte den til Mads Larsen. Markussen undgik et af tyskerens springende slag og sendte ham med et hug af en højrehånd i gulvet.

Brækkede hånden

Häussler vaklede rundt i ringen og var tydeligvis rystet, mens der blev talt over ham. Men han fik kontrol over de geleagtige ben og fortsatte med at skabe kampen. Dog uden på noget tidspunkt at ryste Markussen, der i øvrigt brækkede sin højre hånd, da han sendte Häussler i kanvassen.

Häussler gav alt, hvad han havde i sig, og han boksede en af sine bedste kampe. Men mod Rudy Markussen, der boksede en klog og taktisk gennemført kamp, rakte det bare ikke.

Rudy Markussen vandt med dommerstemmerne 3-0, 115-111, 115-111 og 113-112, og placerede dermed overraskende et EM-bælte på gavebordet.

Markussens mesterværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce