De norske værter fra TIF Viking vandt 3-0 over Marienlyst i finalen ved det nordiske mesterskab for klubhold.

Volleyball: Marienlyst måtte bøje sig for de norske værter i søndagens finale om det nordiske mesterskab for klubhold, der blev afviklet i Bergen. Værterne TIF Viking vandt en sikker sejr på 3-0 (25-14, 25-21, 25-11) over de danske mestre fra Marienlyst, som dermed kan rejse hjem til Odense med sølvmedaljer.

- Det blev aldrig den store kamp fra vores side. Vi stillede op uden tre af vores bærende kræfter, Sigurd Varming, Martin Bülow og Peter Jensen på grund af skader, så vi havde en meget tynd trup, siger Marienlysts cheftræner, Peter Lyø.

- Når det er sagt, så skal det nævnes, at Viking spillede en rigtig god kamp. Kun i andet sæt var vi reelt med i kampen, og her var vi meget uheldige med et par afgørende dommerkendelser, siger Peter Lyø.

- Men alt i alt får vi spillet tre fine kampe og får mere international erfaring til spillertruppen. Men desværre kun sølvmedaljer denne gang, siger Peter Lyø.

Kristoffer Abell blev topscorer for Marienlyst med otte point. Simon Bitsch scorede syv point og havde fire serveesser.

TIF Viking havde allerede slået Marienlyst 3-0 i fredagens indledende seedningskamp, men Marienlyst spillede sig alligevel frem til finalen med en sejr på 3-0 i lørdagens semifinale over Tromsø.

Bronzekampen blev vundet af Tromsø med en sejr på 3-2 over endnu et norsk hold, Randaberg.

Marienlyst kan nu koncentrere sig om de hjemlige opgaver. Holdets næste kamp i Volleyligaen er på torsdag ude mod VK Vestsjælland.

  • Hounsgaard_Hardy_(2015)_12

    Af:

    Journalist på Sport Fyn, sportsredaktionen for Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og fyens.dk. Tidligere har jeg arbejdet som sportsredaktør på Fyns Amts Avis og som journalist på Tipsbladet. Jeg skriver blandt andet om ishockey, basketball og fodbold. Bor i Svendborg med min hustru.