Marienlyst er bare bedst

Marienlyst jubler efter anden finalesejr i træk over Gentofte. I april vandt fynboerne DM, og nu blev det til pokalsejr. Foto: Morten Olsen

Marienlyst er bare bedst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der var frie tøjler fra trænerteamet i pokalfinalen mod Gentofte, og Marienlystmandskabet kvitterede for tilliden med et brag af en kamp og en sejr på 3-1.

Gentofte-Marienlyst 1-3

23-25, 25-18, 20-25, 20-25.

Volleyball: Pokalmestrene mod de danske mestre - der var lagt op til en millimetertæt pokalfinale mellem Gentofte og Marienlyst i Frederiksberg Hallerne lørdag. Det blev det også, men med hårdtskydende Sigurd Varming, flyvende Abell og bombende Daniel Thomsen kunne de forsvarende pokalindehavere ikke stille noget op i den afgørende fase. 

- Jeg er enormt stolt af holdet lige nu. Vi havde løsnet de taktiske bånd, så spillerne selv tog ansvar, og det gjorde de vanvittigt godt. Og så er der det mentale i, at Gentofte var mega favoritter til DM-titlen i april, som vi vandt, og igen i dag var mega favoritter til pokaltitlen. Det fjernede et pres fra os, sagde en stolt Marienlyst-træner Peter Lyø efter kampen.

Marienlyst kom på banen med fuld kontrol og lignede et mandskab, der havde lagt nervøsiteten i semifinalen dagen før. Med en velspillende Sigurd Varming og god fight så første sæt heller ikke ud til at være i fare. Og dog. Gentofte fik pludselig udlignet til 20-20 efter en hektisk periode, og Marienlysts trænerteam greb med det samme en time-out for at få mandskabet i fuld koncentration. Koncentreret var Sigurd Varming, og diagonalspilleren sørgede for, at fynboerne ikke kom bagud. Selvsamme Varming lukkede sættet med en bragende bold til 25-23.

Gentofte oplevede for første gang i begyndelsen af andet sæt at komme foran, og de fik smag for det og bragte sig på plus fire. Det skabte uro i Marienlyst-spillet og førte til servefejl og mere kaotisk spil. 

Samtidig fandt Mads Kyed storspillet frem og sendte to onde serve-es over på fynboernes banehalvdel. I tredje forsøg klaskede han bolden i nettet, men sjællænderne formåede at vinde komfortabelt og udligne til 1-1.

Vanvittige Varming

I tredje sæt tog Gentofte teten fra begyndelsen, men Daniel Thomsen havde luret, at serverne var vejen frem og drønede et serve-es afsted til 4-3. Det gav selvtillid og et lille hul ned til de forsvarende pokalmestre. Abell udbyggede føringen med en listig bold i midten af Gentofte-forsvaret og derefter en kanonserv. Sigurd Varming ville også være med og skød sig gennem de ellers solide sjællandske parader. 

- Sigurd Varming spillede fantastisk. Han skød så hårdt, og han ramte alt, det var helt vildt, sagde Peter Lyø til Sport Fyn efter kampen. 

Men Gentofte var ikke forsvarende pokalmestre for ingenting, og efter en lang periode med fynsk føring, skød sjællændernes Rasmus Mikelsons de blå-hvide foran 17-16 i tredje sæt. Det slog ikke fynboerne ud og med gedigent forsvarsarbejde af Bitsch og Trans fik Abell og Thomsen gode kår og kunne sende holdet endnu tættere på pokalen med endnu en sætsejr. 

Fjerde sæt mindede meget om det forrige, men omkring stillingen 10-8 til Marienlyst listede der sig flere smil og vovede beslutninger ind i spillet. Det fik Lyø til at skrige "videre, videre" på sidelinjen i forsøget på at bevare spillernes koncentration.

- Jeg kunne godt se på dem, at de begyndte at smile mere, og pludselig eksperimenterede de mere i spillet. Det var ikke lige tidspunktet, for kampen var så tæt. Det ene øjeblik var vi foran, det næste lukkede vi Gentofte ind i kampen igen. 

De rødblusedes koncentration holdt til tavlen viste 25 point, og så kunne dans, jubelbrøl og krammere bryde løs. Kristoffer Abell var lettere overrasket over sejren, mens Lyø havde det mere på fornemmelsen.

- Efter den nervøse kamp i går vidste jeg, at de havde smidt det til kampen i dag, og jeg vil ikke sige, at jeg regnede med det, men jeg havde på fornemmelsen, at vi ville spille en brandkamp i dag. 

Marienlyst er nu både indehavere af titlen som danske mestre og pokalvindere - det sidste for niende gang i klubbens historie.

Marienlyst er bare bedst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce