Marco van Basten ny hollandsk landstræner


Marco van Basten ny hollandsk landstræner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FODBOLD: Nu har også det hollandske fodboldforbund udnævnt nogle af fortidens stjerner som landstrænere. Det blev en realitet i går, da Marco van Basten og John van't Schip takkede ja til at overtage posten efter Dick Advocaat, som forlod posten efter EM-slutrunden i Portugal.

Tre dage efter at tyskerne valgte den tidligere landsholdsangriber Jürgen Klinsmann som ny landstræner, fulgte hollænderne trop og valgte to tidligere landsholdsspillere til at kvalificere "Oranjes" til VM i 2006 i Tyskland. Marco van Basten og John van't Schip var begge to med på det hold, som vandt guld ved EM i 1988, men har ligesom Klinsmann ikke den store trænererfaring.

De har siden 2002 stået i spidsen for reserveholdet i Ajax Amsterdam, hvor de også spillede på hold sammen i deres aktive karriere. Deres manglende trænererfaring skal opvejes af legenden Johan Cruyff, der har lovet at hjælpe den nyudnævnte duo, som i deres personale formentlig også får hjælp af de tidligere hollandske landsholdsspillere Rob Witschge og Stanley Menzo.

For sine evner på banen mangler Marco van Basten til gengæld ikke triumfer. I landsholdsdragten blev det til 24 mål i 58 kampe og som nævnt EM-guld i 1988. Som Ajax-spiller vandt den 39-årige angriber tre hollandske mesterskaber og en Europa Cup-titel, mens van Basten som frontløber i italienske Milan blev mester fire gange og vandt mesterholdenes europæiske turnering to gange.

Endelig fik van Basten også personlig anerkendelse, da han i 1988, 1989 og i 1992 blev kåret som årets spiller i Europa. I 1992 fik han desuden prisen som verdens bedste fodboldspiller af FIFA.

Marco van Basten ny hollandsk landstræner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce