Mangler du spænding så ...


Mangler du spænding så ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blandt andet historien om OB-Henrik, der måske har lovet FC Fyn mere, end han kan holde på sådan en søndag

En slags analyse

FODBOLD: Søndag er normalt god for en gang filmspænding på en af de danske kanaler på flimmeren. Men hvis du er til fodbold med fynske rødder, så er det da lige før, at resultatformidlingen på tekst-tv i dag er mere spændende end noget, en Hollywood-instruktør kan diske op med.

Vi siger bare: 2. division vest ... Med to runder tilbage. Scenen er sat i bunden: Holder de indædt kæmpende Næsby-spillere nedrykningsspøgelset på afstand?

Og den er sat i toppen: Bliver FC Fyn til næsten FC Kuldsejlet eller forærer den stribede rival fra Ådalen fusionsklubben en nøgle til himmerriges port, kvalifikationskampe til 1. division?

Og når vi nu er i de bibelske termer: Lad os gå tilbage til skærtorsdag, hvor OB's andethold i hjemmekampen mod Thisted brugte en spærret spiller, David Nielsen, og dermed i realiteten havde tabt kampen på forhånd. Det vakte en del postyr hos folk fra fusionsklubben - postyr der fik OB-træner Henrik Clausen til nok så flot at udbryde:

- Sådan skal det da heller ikke være. Hvis det kan hjælpe, så skal vi nok slå Brabrand IF, når de kommer til Odense ...

Og om det kan hjælpe, når OB 2 og Brabrand IF mødes i dag? Spørg bare lige hos FC Fyn. Fusionsklubben er her to kampe før slut på den ordinære sæson to point efter netop Brabrand IF. To point der i realiteten er tre, på baggrund af århusianernes bragende målregnskab.

Så en OB-sejr i dag på Fionia Park kunne ligne et must - specielt fordi Brabrand IF i sidste kamp har bundholdet AB 70. Endog hjemme på pløjemarken ved Brabrand Sø. Og selv om spillerne fra Amager kæmper deres chance i bunden af rækken, så er det altså begrænset, hvor meget fodbold der er i dem dér fra Amerikavej.

Han husker

- Jeg kan da godt huske, jeg sagde det dér.

Fyens Stiftstidende har da lige ringet Henrik Clausen op på sådan en flot sommer-lørdag for at høre nærmere om det dér håndslag på en skærtorsdag.

- Kan du holde det, du lovede FC Fyn?

- Nu er det jo ikke sådan, at jeg kan afgøre, hvordan fodboldkampe ender, men jeg kan love, at vi gør, hvad vi kan for at vinde. Men det havde vi gjort under alle omstændigheder. Vi vil gerne ende med at beholde den fjerdeplads, vi ligger på nu. Det vil være et fantastisk resultat for vores sæson.

OB 2 stiller til kamp i dag uden prominente spillere fra førsteholdet, men det har holdet gjort i lang tid - og har altså leveret en stribe stærke kampe. Og truppen er også intakt i dag - med Theis Pedersen tilbage fra karantæne, og måske med Metin Celik på bænken som en joker efter sin skade.

Champagne-ben?

Men for at FC Fyn kan bruge en nøgle fra de stribede til noget som helst, ja, så skal træner Viggo Jensens tropper jo selv åbne døren få meter væk fra Fionia Park - på Odense Atletikstadion.

Samtidig med at OB 2 møder Brabrand IF, tager FC Fyn således imod ustoppelige Thisted FC, der sikrede sig direkte oprykning til det forjættede land, 1. division, i torsdags med 1-1 mod Jetsmark.

Og måske er det faktum netop en hjælp for FC Fyn, for hvor meget oprykningschampagne og oprykningsøl kan en Thisted-spiller konsumere, før det går ud over den umiddelbare kampform? Eller har Thisted-træner Peter Enevoldsen (med et AaB-trænerjob på ønskelisten?) holdt sine tropper i kort snor. Han er jo i hvert fald kendt for at have en kort lunte!

Hos FC Fyn er Noel Seka væk - nu kæmper han for Benin-landsholdet. Så ham vil man ikke se forsøge at knalde bolden forbi Thisteds målmand Mikkel Petersen - blandt andet tidligere SfB - der kun har ladet 18 mål gå ind i forårssæsonen.

Til gengæld kan FC Fyn så måske læne sig op af den tekniske begavelse, Jacob Schoop, der jo også pludselig har fundet netmaskerne, samt fysisk stærke Mads Overgaard, som kom tilbage til holdet i torsdags efter karantæne.

Ken Ragus sad over i torsdagens kamp i Århus - hvor FC Fyn stærkt vendte 0-1 til 2-1 - på grund af en fiberskade, men han meldes tæt på klar igen. Jesper Luth - bedste spiller mod Brabrand IF sidste søndag - er også tilbage efter en karantænedag.

I sidste runde - på næste søndag - skal FC Fyn til Vanløse. Bliver det sæsonens sidste kamp eller ...

En (vigtig) anden snak

Én sejr er lig med sikkerhed.

- Og den må meget gerne komme i morgen (i dag, red.), lyder lørdagsmeldingen fra Næsby-træner Knud Sørensen, for hvem hver en kamp siden han overtog træner-rorpinden fra Torben Sangild har været et overlevelsesopgør.

Næsby IF møder med 29 point på kontoen ude Hobro IK - pænt foran Holstebro BK og AB 70 i bunden med henholdsvis 23 og 25 point.

Men noget irriterer ellers altid rolige Knud Sørensen. Flere af de øvrige bundhold har superliga-reservehold tilbage i de to sidste runder - hold der allerede har sendt hovedparten af deres spillere på ferie. Det gælder blandt andet Ikast fS, har man tydeligt kunnet se på de seneste runders resultater.

- Der må altså gøres noget ved den ordning med de andethold i divisionen. Det holder ikke, fastslår Knud Sørensen, der lidt efter tilføjer:

- Men den diskussion må vi tage i en anden sammenhæng. Nu skal vi "bare" have os sikret - og stemningen i truppen er i top efter sejren over Holstebro.

Men Knud Sørensen ærgrer sig over, at nøglespiller Peter Nielsen måtte melde sig syg lørdag. Ind i Næsby-truppen til dagens kamp kommer blandt andre ynglingespilleren Mikkel Mortensen.

Så der er altså søndagsspænding i lange baner. I bund og top.

Eller som OB-træner Henrik Clausen så blomstrende udtrykker det:

- Sikke en gang lir i rækken!

Mangler du spænding så ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce