Den fynske bueskytte vender omkring årsskiftet hjem fra Sydkorea, hvor hun har boet for at træne bueskydning på højeste niveau.

Bueskydning: Når denne sæsons turneringer er overstået, er tiden kommet til at vende hjem til Fyn for den 25-årige atlet.

- Jeg føler, at det under alle omstændigheder er på tide at komme hjem, skriver hun i en mail til Politiken.

Da hun drog afsted for fem år siden, var tanken, at hun skulle være i Korea i et enkelt år. Sådan gik det ikke, og i mellemtiden har hun nået at tage en bachelor i computer system engineering på Jungwon-universitetet i byen Goesan som den første vestlige studerende nogensinde. Den færdiggør hun inden længe, og så er målet en OL-medalje i 2020.

- Men der er en del ubekendte i ligningen. Hvor og hvad skal jeg studere, når jeg er tilbage i Danmark, og hvilke træningsmuligheder er der? Og hvordan kan jeg få det hele til at hænge sammen. Det er ting, der skal falde på plads, inden jeg med 100 procents sikkerhed kan sige, at jeg satser på OL i 2020. Men det er målet, skriver hun.

Svært at være væk

Det gode ved at være i Korea er, at træningsfaciliteterne og -kvaliteten er i top, men til gengæld kan det være svært at skabe sig et netværk, når de fleste timer går med at træne.

- Jeg synes, det er en hård tilværelse. Både at være i udlandet og bruge så meget tid på sin sport - det kan hurtigt blive ensomt. Man har ikke tid til at få venner, og det kan også være svært at vedligholde de venskaber, man har i Danmark, skriver hun.

Så derfor er målet først og fremmest ro på den front.

- Hjem til Danmark og få lidt balance i venne- og familielivet.

Ikke færdig med Korea

Der er sandsynligvis ikke noget sted i verden, hvor træningsniveauet er lige så højt, som det er i Korea, og derfor vil landet mod øst fortsat være et hyppigt rejsemål for Maja Jager, når hun er vendt hjem til det fynske.

- Hvis jeg træffer en definitiv beslutning om at gå efter OL 2020, vil jeg helst sikkert komme til Korea flere gange årligt for at træne, skriver hun i sin mail.

Maja Jager har ikke deltaget i en turnering, siden hun var med ved World Cup-finalen i Odense sidste år. I stedet har hun brugt tiden på at fintune sin teknik.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Odenseredaktionen, hvor jeg skriver om stort og småt i byen og kommunen.