Magiske Kirkeløkke: Vildt comeback af GOG - og meget tæt på semifinale

GOG's landsholdsback, Niclas Kirkeløkke, spillede sæsonens bedste kamp i Silkeborg. 11 scoringer siger det meste. Men ikke det hele. Det var plusser overalt. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Magiske Kirkeløkke: Vildt comeback af GOG - og meget tæt på semifinale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GOG var bagud med fem mål ved pausen men fik alligevel to point med fra den svære udebane i Silkeborg. Dermed er GOG fortsat i spidsen for slutspillets pulje 2. Kirkeløkke i kontant landsholdsklasse.

Håndbold: GOG ligger rigtig lunt til en plads i DM-semifinalerunden - to point mere er nok. Og den vigtige førsteplads i puljen er en absolut mulighed.

Onsdag aften viste fynboerne stor spillemæssig og ikke mindst moralsk styrke, da de fik vendt et truende nederlag - de var bagud 13-18 ved pausen - til sejr på 29-28.

Med 11 mål blev Niclas Kirkeløkke aftenens helt store oplevelse.

I sin næste kamp skal GOG onsdag på en svær opgave i Kolding, hvor fynboerne atter vil komme til stå over for Bo Spellerberg & Co.'s sammentømrede syv mod seks, som gav de gule så store problemer i Gudme i søndags.

Det blev en intens start i Jysk Arena med masser af tempo og kontraløb. Det virkede som om, begge hold var "nærmest lykkelige" over at slippe for at skulle konfrontere det syv mod seks-spil, som BSV havde skullet det mod Nordsjælland Håndbold - og som GOG havde skullet det mod KIF.

Men GOG havde fra starten problemer i defensiven. Forsvaret stod ikke kompakt nok - der var for meget plads i specielt GOG's midterforsvar omkring Henrik Jakobsen og Torsten Laen - og der var ingen redninger i målet.

Efter 15 minutter og med GOG bagud med 8-10 havde Ole Erevik i GOG-målet således kun haft en enkelt redning, og cheftræner Nicolej Krickau sendte Frank Mikkelsen på banen mod storspillende Sebastian Skube, Nikolaj Øris og Michael Markussen. Men det hjalp reelt ikke.

Efter 20 minutter var GOG bagud 9-13, og Nicolej Krickau var tvunget til en timeout for at justere sit hold. Efterfølgende sendte GOG-træneren norske Gøran Johannessen, der har været langtidsskadet siden VM i Kroatien, på banen.

Men BSV fortsatte med at trække fra, og ved pausen var hjemmeholdet foran med fem - 18-13.

I GOG-målet havde Ole Erevik og Frank Mikkelsen kun haft tre redninger.

Kun Niclas Kirkeløkke - seks scoringer - havde leveret på niveau hos GOG i de første 30 minutter. Der var store skud, fight, aggressivitet og attitude fra landsholdsbacken.

Fakta
Der er nu spillet tre kampe i begge slutspilspuljer, og stillingen ser således ud:

Pulje 1:

1. Skjern Håndbold 6 point

2. Aalborg Håndbold 5 point

3. TTH Holstebro 4 point

4. Århus Håndbold 0 point

24. april, 20.30: Århus-Aalborg.

25. april, 20.30: TTH-Skjern.

Pulje 2:

1. GOG 7 point

2. BSV 4 point

3. KIF 3 point

4. Nordsjælland 1 point

23. april, 20.30: Nordsjælland-BSV

25. april, 18.30: KIF-GOG

Hæsblæsende afslutning

Det høje tempo fra begge hold fortsatte fra starten af anden halvleg. GOG forsøgte - ofte med held - med at lynstarte sit angreb efter en BSV-scoring. Men fynboerne havde svært ved at komme nærmere BSV end tre mål, selv om fynboernes forsvar stod kontant bedre end i første halvleg.

Gode aktioner af Frank Mikkelsen i GOG-målet gav fynboerne ekstra håb om at kunne vende tingene i Jysk Arena. Men i den sammenhæng var Emil Jakobsens brændte straffekast ved 18-21 et skidt signal.

Med 17 minutter tilbage bragte GOG sig dog endelig ned på "kun" minus to med den ottende scoring af Niclas Kirkeløkke - absolut GOG's bedste i Silkeborg - og med et kvarter tilbage var GOG kun bagud med 21-22.

Med 10 minutter tilbage og stillingen 24-23 til BSV, virkede det som om, GOG var ved at slide hjemmeholdet op. BSV lavede også flere fejl.

Med fire minutter tilbage var det helt lige - 28-28 - og BSV havde Sebastian Skube vist ud. Og så gjorde enmandshæren Lasse Møller det til 29-28 til GOG - fynboerne havde ikke ført siden 1-0! Og så brændte Øris straffe på Frank Mikkelsen.

Bredden på GOG's hold havde slået til!

Magiske Kirkeløkke: Vildt comeback af GOG - og meget tæt på semifinale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce