Målmand manglede lige Fyn: Karrieren slutter med eventyr i GOG

Svenske Dan Beutler, 41 år, er ny GOG'er fra næste sæson, hvor han erstatter norske Ole Erevik i målet. Foto: Ritzau Scanpix

Målmand manglede lige Fyn: Karrieren slutter med eventyr i GOG

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

41-årige svenske Dan Beutler erstatter Ole Erevik i målet hos GOG fra næste sæson på foreløbig en etårig kontrakt.

Håndbold: Efter lang tids søgen og grundig research har GOG erstatningen for sin norske målmand, Ole Erevik, på plads. Erevik stopper sin karriere efter denne sæson.

Erstatningen bliver svenske Dan Beutler, 41 år, der har en imponerende karriere bag sig med ophold i blandt andet IFK Ystad, SG Flensburg-Handewitt, HSV Hamburg, IFK Kristianstad og Lemgo. Beutler har de seneste sæsoner spillet for HK Malmø. Den erfarne målmand spillede 71 landskampe for Sverige, før han indstillede sin landsholdskarriere i sæson 2010/11. GOG-direktør Kasper Jørgensen siger:

- Det er et utraditionelt valg - både på grund af Dans alder og med det faktum, at aftalen kun gælder for et år.

- Er det Dans eller GOG's beslutning, at aftalen kun er på et år?

- Det er vores. Men jeg vil ikke afvise, at det kan ende med flere sæsoner.

Om baggrunden for, at valget faldt på Dan Beutler, siger Kasper Jørgensen:

- Vi har lagt et stort arbejde og en stor research i arbejdet med at finde den rigtige målmand. Det er et vanskeligt marked, hvor der ikke er så mange kvalitetsmålmænd til rådighed. Men vi tror på, at vi har fundet den rigtige løsning - har fundet den mand, der kan levere afgørende redninger, når det hele spidser til.

Beutler sig om skiftet til det fynske:

- Jeg glæder mig til at slutte min karriere med et eventyr i GOG. GOG er en af de helt store danske klubber med en flot historie, så jeg blev meget glad, da Nicolej Krickau (GOG's cheftræner, red.) ringede til mig for at høre, om det kunne have interesse. Der var selvfølgelig noget logistik, der skulle på plads med familien, men håndboldmæssigt var det ikke en beslutning, der tog lang tid at træffe. Jeg bliver nok holdets "olde". Men jeg er ung i sindet, og jeg holder mig ung ved at spille med de unge. I denne sæson er det gået godt, jeg har spillet nogle gode kampe, og så er det sjovt at spille håndbold.

Dan Beutler bliver boende i Sverige med sin familie, men han får en ekstra base med en lejlighed i Svendborg for at kunne passe sine forpligtelser i GOG.

Allerede i februar kunne Spot Fyn fortælle om forhandlingerne mellem Dan Beutler og GOG, og kilder i transfermiljøet sagde dengang til Sport Fyn:

"Det er en god målmand - også på sine ældre dage".

Før kampen mod Nordsjælland
Der resterer to runder af ligaens grundspil. GOG ligger nummer to med 36 point - et point efter Aalborg Håndbold.BSV er treer med 33 point. Det vil sige, at GOG er sikker på at blive nummer to med et point hos Nordsjælland, tirsdag aften. Fynboerne er nemlig bedst i det indbyrdes regnskab med BSV.

GOG sad i lang tid på førstepladsen i grundspillet - og dermed på en sandsynlig billet til næste sæsons Champions League - men det er svært at se GOG generobre den førsteplads. Pokalvinderne fra Aalborg mangler Århus Håndbold ude og KIF Kolding hjemme.

I sidste runde af grundspillet, lørdag den 6. april, får GOG besøg af Ribe-Esbjerg HH, der kæmper en hård kamp med Sønderjyske for at blive en del af top-otte - slutspillet.

Nordsjælland Håndbold ligger nummer 10 i ligaen og kæmper for at fastholde den placering for at få to point med over i liga-kvalifikationsspillet.

13. november vandt GOG 34-26 over Nordsjælland i Gudme.
GOG'erne viste spilleglæde, humør og overskud i lørdagens sejr over polske Pulawy, og det skal de gule tage med til Helsingør, tirsdag aften. Her hopper Lasse Møller op på ryggen af Mathias Gidsel - til højre playmaker Josef Pujol. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
GOG'erne viste spilleglæde, humør og overskud i lørdagens sejr over polske Pulawy, og det skal de gule tage med til Helsingør, tirsdag aften. Her hopper Lasse Møller op på ryggen af Mathias Gidsel - til højre playmaker Josef Pujol. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Opstilling på plads

Med aftalen med Dan Beutler på plads som erstatning for Ole Erevik har GOG reelt sin opstilling til den kommende sæson på plads. Den islandske landsholdsspiller, Arnar Freyr Arnarsson, 22 år, fra IFK Kristianstad erstatter Lars Hald på stregen, og en ny højre back som erstatning for Niclas Kirkeløkke, der rejser til Rhein-Neckar Löwen og Bundesligaen, har også skrevet under med GOG. Der er tale om den venstrehåndede højreback Stig-Tore Moen Nilsen, 24 år - ligeledes pt. i IFK Kristianstad.For nylig forlængede stortalentet Lasse Møller sin aftale med GOG frem til sommeren 2021.

Fokus på eget spil

Men også GOG's nuværende trup er inde i en spændende periode. På søndag kan de gule spille sig i en kvartfinale i EHF Cuppen med et enkelt point hos Granollers i Catalonien, og med et enkelt point tirsdag aften i Helsingør mod Nordsjælland Håndbold kan GOG sikre sig mindst en andenplads i ligaens grundspil og dermed to point med videre til slutspillet.

- Et point er ikke noget tema. Vi tager til Helsingør for at vinde, og det tror jeg, vi har gode muligheder for. Mod Nordsjælland kan vi have fuld fokus på vort eget spil. Der er ikke noget i Nordsjællands spil i hverken forsvar eller angreb, som gør, at vi på justere på/tilpasse eget spil, konstaterer Nicolej Krickau.

GOG vandt lørdag så stort som 41-29 i Gudme over polske Pulawy i EHF Cuppen. Polakkerne stoppede stort set med at spille i anden halvleg, hvor skriften på væggen stod skrevet ganske tydeligt.

Spillemæssigt kan GOG derfor ikke bruge opgøret mod polakkerne til så meget frem mod Nordsjælland. Til gengæld var der store enkeltmandspræstationer af blandt andre Emil Lærke, Frank Mikkelsen, Lars Hald, Lasse Møller og Frederik Bo Andersen som tegner godt frem mod kampene i Helsingør og Granollers.

Sport Fyns Karsten L. Sørensen opdaterer live fra Helsingør-hallen fra kl. 18.00 på fyens.dk/faa.dk

Målmand manglede lige Fyn: Karrieren slutter med eventyr i GOG

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce