Målet for dansk kvindehåndbold: Medaljer i 2010


Målet for dansk kvindehåndbold: Medaljer i 2010

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Op mod 100 udlændinge i den danske håndboldliga er et problem for talentudviklingen, siger Morten Stig Christensen

HÅNDBOLD: Selv om det danske kvindelandshold fredag aften kvalificerede sig til EM til december via en to måls-sejr 21-19 over Tyrkiet i NRGi Arena i Århus, så var spillet bestemt ikke af medaljekvalitet.

Men medaljer er nu netop målet for Dansk Håndbold Forbund (DHF) - ikke til december, men i 2010 når EM skal afvikles i Danmark og Norge.

Det slog Morten Stig Christensen, generalsekretær i håndboldforbundet, fast, umiddelbart efter at kvalifikationen til EM i Makedonien til december var i hus - på et tidspunkt hvor nerverne og blodtrykket hos Morten Stig Christensen endnu ikke var faldet helt til ro.

- Det var bare så vigtigt med den kvalifikation. Vi har misset to slutrunder, og det ville slet ikke være til at bære, at det også skulle gå galt tredje gang, lød det fra Morten Stig Christensen, der tilføjede:

- Målet med dette hold er medaljer i 2010, og i den sammenhæng er det overordentligt vigtigt, at vi kvalificerede os til Makedonien, så den unge trup kan få den erfaring, som en stor turnering giver.

Morten Stig Christensen tager det roligt med, at det danske spil i fredag aftens kamp ikke var af høj kvalitet. Han siger:

- Det var et ungt holds første eksamen - og en eksamen hvor det eneste, der gjaldt, var bestået eller ikke bestået. Og ikke andet.

Som landstræner Jan Pytlick udtrykte det efter kampen - og efter at Danmark var ved at sætte det hele over styr trods en føring på 12-5 efter første halvleg:

- Der gik gummiarm i tingene - spillet kom helt ud af rytme i anden halvleg, blandt andet på grund af mange udvisninger.

Appel til klubberne

Selv om meget altså var nerver i kampen mod Tyrkiet, så er det ikke til at skjule, at to eller tre af holdene i den danske liga sandsynligvis ville kunne slå det landshold, Danmark kan stille med lige nu. Væsentligst på grund af stærke udenlandske spillere i klubberne.

Morten Stig Christensen lægger ikke skjul på, at han mener, det er et problem med de mange udenlandske spillere i ligaen. Han siger:

- Vi skal selvfølgelig glæde os over at kunne opleve de bedste udlændinge på dansk grund, men op mod 100 udlændinge i ligaen er et problem i forhold til udviklingen af unge, danske talenter. Men heldigvis ser vi en tendens til, at flere klubber gør en ekstra indsats for at være med i talentudviklingen... Målet må være, at flere danske spillere får stampladser rundt om i klubberne.

Morten Stig Christensen understreger, at DHF ikke kan gøre noget ved de mange udlændinge i klubberne. De er en del af det frie arbejdsmarked i EU.

- Vi kan kun appellere til klubberne om at være med i talentudviklingen, understreger Morten Stig Christensen.

Line J. imponerede

Og DHF-generalsekretæren er blandt andet imponeret over kun 18-årige Line Jørgensen, der fik afgørende betydning i begge EM-kvalifikationskampe mod Tyrkiet, og som spiller i GOG i næste sæson.

- Jeg ser Line som en helt bærende stamspiller i 2010. Og jeg glæder mig meget til at se Line i hendes første sæson i GOG, siger Morten Stig Christensen.

Målet for dansk kvindehåndbold: Medaljer i 2010

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce